Covrigei

de vanilla in Aperitive / Garnituri, 29 Iun 2010 | 17928 vizualizari

 

Ce face omul cand se plictiseste?
Pe mine cand m-a incordat plictiseala m-am pus de am facut 12 tavi de covrigei....
Offf offf

 

INGREDIENTE

  • Pentru 4 tavi de covrigei aveti nevoie de:
  • 500 gr de faina
  • 2 lg de smantana
  • 75 gr de untura
  • 175 de gr margarina
  • 1 galbenus de ou+ un ou intreg
  • 15 gr de drojdie
  • 1/2 cana de lapte
  • sare
  • susan
  • cascaval
  • mac
  • boia
  • sare de mare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigei:

Se freaca bine smantana,margarina si untura - like there is not tomorow - si apoi se adauga jumatate din faina. Se face o maia din drojdie, lapte si sare si se adauga peste aluat. Se mai pune si galbenusul si se framanta bine. Va rezulta un aluat relativ moale.Se adauga apoi restul de faina si se framanta pana veti obtine un aluat nici prea moale nici prea tare.


Se imparte astfel aluatul obtinut in doua bile. Se intinde prima bila pe masa si se decupeza din ea covrigei.


Se pun covrigeii intr-o tava unsa cu ulei si se lasa 5 min la crescut. Intre timp se bate oul bine -bine (I repeat like is no tomorow) si cu putin praf de boia dulce/iute cum va place si se ung covrigei.


Deasupra se pune fie mac sau susan, fie cascaval ras sau sare de mare.Se coc in cuptorul bine incins pentru 15 min.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigei" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

-Miti- 1

04.01.2011, 13:46

ptr astia m-as muta langa tine!!!super bine arata/12 tavi???wow

mamaieelena 1

20.01.2012, 12:24

ai aparat????????

vanilla 1

26.01.2012, 15:08

nu...manual

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Langosi cu smantana si cascaval