Cartofi cu brânză la cuptor

de diaconta in Mancaruri de legume, 13 Mai 2012 | 2634 vizualizari

 

Imi era pofta de niste cartofi mai „altfel”,adica moi si suculenţi dar în acelasi timp acoperiţi de o crusta crocanta.Eu zic ca a iesit exact ceea ce mi-am dorit mai ales acompaniaţi de o friptura crocanta din piept de porc şi muraturi..Perfect pentru o zi mohorâta ca cea de azi.Asa am terminat si ultimele rezerve de brânzica Miez de Lapte şi am inaugurat si vasele achziţionate recent din Cămară.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 1 cutie brânza cu sare Miez de Lapte (225 gr)
  • O ceapa alba uscata
  • 70 gr unt
  • 200 ml lapte
  • 350 ml smantana 12% grasime
  • 50 gr cascaval
  • O lingurita pudra de usturoi
  • ½ lingurita pudra de rozmarin
  • Sare,piper
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu brânză la cuptor:

Cartofii se curata si se taie rondele mai grosute(0.5 cm).Ceapa se curata si se taie solzi.


Ungem un vas cu unt.Mai lasam cateva bucati de unt pe fundul vasului.Amestecam smantana cu laptele.Peste cartofii amestecati cu ceapa punem condimentele,apoi turnam smantana cu laptele si amestecam.


Zdrobim branza cu furculita.


Punem cartofii in vasul pregatit si presaram si branza printre straturile de cartofi.


Poate vi se va parea cam mult lichid,fiti fara grija,va scadea complet pana cand se vor face cartofii.


Mai punem deasupra doua linguri de smantana si cateva bucatele de unt.


Punem vasul la cuptor.Eu l-am lasat cam 2 ore.Asta si pentru ca vasul meu a fost cam „la fix” si a trebuit sa las focul mai mic.


Daca observati ca sunt prea rumeniti deasupra si inca nu sunt gata,acoperiti vasul cu o folie de aluminiu spre final.


Cand sunt aproape gata,razuim deasupra cascavalul si mai lasam la cuptor pana cand acesta se topeste si capata o culoare frumoasa.


Se pot servi ca atare sau pe post de garnitura.


Eu i-am servit alaturi de o friptura din piept de porc si muraturi (ardei cu varza).


Absolut deliciosi!!!!




Pofta buna!!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu brânză la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (46)

diaconta 1

15.05.2012, 10:43

Iri_love si eu ma cam abtin,dar ma mai rasfat din cand in cand

BuburuzaBubu 1

18.05.2012, 22:59

mmmm ce bine arata si cu siguranta deliciosi

Alinutza80 1

20.05.2012, 20:28

o bunatate

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Cartofi gratinaţi, cu ceapă şi brânzeturi