Cartofi cu branza, si chives la cuptor

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 26 Apr 2012 | 3082 vizualizari

 

Pentru un decor frumos, mai deosebit si nu numai am folosit branzica Miez de lapte"...acesti cartofi sunt tare tare gustosi...

 

INGREDIENTE

  • un manunchi de chives
  • 250 gr crema de branza cu smantana ( am pus Apetito)
  • 2 linguri unt
  • 1 lingura ulei de masline
  • 300 ml lapte
  • 12 cartofi maricei
  • 1 legatura de ceapa verde
  • sare
  • piper
  • boia( eu nu am pus)
  • parmezan ras( 30-40 gr)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu branza, si chives la cuptor:

Fierbem cartofii pentru 20- 25 de minute curatati si taiati ca pentru piure, budinca, sufleu sau cum ne place noua.


Intr-o tigaie punem uleiul de masline, apoi in el topim untul, adaugam crema de branza si omogenizam.


Punem in crema, chives tocat marunt si ceapa verde tocata.


Adaugam si laptele si amestecam bine. Potrivim gustul de sare, piper si tinem cont ca avem multi cartofi iar sosul trebuie sa fie putin mai sarat.( nu foarte)


Scurgem cartofii bine.


Ungem cu unt o forma si punem cartofii iar deasupra sosul de branza si lapte.


Ornam cu chives tocat, parmezan ras si cu branzica miez de lapte si dam la cuptor pentru 30-35 de minute.


Decoram cu chives si servim cu placere...sunt deliciu!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu branza, si chives la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (47)

RuxyRux 1

28.04.2012, 13:32

Da exact ce spuneam in pagina ta despre bataie de joc...dar ma rog...no comment!

mihaelar63 1

14.05.2012, 10:46

Ce bine arata cu branzica coapta

RuxyRux 1

11.07.2012, 08:33

Multumesc Mihaela...te imbratisez!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Legume gratinate la cuptor