Cartofi cu pulpe de pui la cuptor

de cristina1985 in Pui, 22 Iun 2019 | 2333 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg cartofi
  • 3-4 pulpe de pui (depinde cat sunt de mari)
  • 500 ml apa
  • 1 lg-ta curcuma
  • 1 lg-ta boia dulce
  • sare (cam 4 lg-te-trebuie gustat sosul)
  • 1/2 lg-ta piper
  • rozmarin
  • oregano
  • cimbru
  • 3 foi dafin
  • 4 lg ulei +la prajit pulpele
  • 4 catei usturoi
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu pulpe de pui la cuptor:

Se unge o tava de 37 x 25 cm  cu ulei. Se amesteca boiaua, curcuma, sare si piper cu 4 lg ulei.

Se taie pulpele in doua, se pastreaza pielea (pentru a nu se usca prea tare carnea) ,se tin in apa rece si se pun in frigider pana se curata cartofii de coaja. Se scurg,se cresteaza putin , apoi se calesc  pana iese sangele din ele.

Cartofii se taie si se amesteca cu cateva lingurite din uleiul cu condimente, Se presara rozmarin, cimbru,oregano si dafin,Se aseaza pulpele deasupra, se ung cu restul de ulei condimentat si se presara din nou ierburile uscate.

Se toarna apa in colturile tavii  si se introduce in cuptorul preincalzit,timp de 45 minute , foc mic.Se intoarce tava (daca e nevoie) ,se adauga usturoiul tocat si se mai lasa 45 minute.Daca doriti sa tineti preparatul la cuptor mai mult (adica 2 ore), atunci trebuie sa mai adaugati putina apa (cam 1/2 cana).

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu pulpe de pui la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pui picant chinezesc