Cartofi cu roşii la cuptor

de articook in Mancaruri de post, 16 Iun 2010 | 4215 vizualizari

 

Aceasta este o reteta inspirata
de la Jamie Oliver.
Cartofii noi au un gust diferit fata de cei obosnuiti, deci nu mai trebuie sa depunem prea mare efort pentru ca mancarea sa aiba un gust incredibil. Rosiile coapte, zemoase merg perfect cu cartofii.

 

INGREDIENTE

  • cartofi noi {mici}
  • rosii
  • usturoi {mult}
  • ulei de masline
  • sare de mare si piper negru
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu roşii la cuptor:

Puneti cartofii curatati la fiert, si lasati-i pana cand s-au fiert aproape de tot. Apoi puneti-i intr-un vas mare si cu degetul sau o lingura apasati cartofii astfel incat sa se crape putin, nu e nevoie sa ii taiati. Pastrati apa in care s-au fiert. Rosiile le intepati cu un cutit {pentru ca coaja sa vina usor jos de pe ele} pe urma le puneti in apa fierbinte in care s-au fiert cartofii si le lasati cateva minute, indepartati coaja si le puneti peste cartofi, turnati ulei de masline, sare, piper negru proaspat macinat si miscati vasul in asa fel incat condimentul sa ajunga peste tot, puneti cartofii pe o tava si asezati rosiile printre cartofi.

Usturoiul, nu se curata, trebuie doar sa il apasati cu latul unui cutit pentru a se crapa putin si se pune peste cartofi, eu folosesc de obicei de la 10 catei de usturoi in sus. Depinde cati cartofi sunt. Incalziti cuptorul la 180 °C si introduceti tava pentru 40 min. Se mai pot servi si cu un sos de maioneza si smantana.

Gasesti mai multe retete pe blogul meu personal: http://foodandproducts-ro.blogspot.com/p/x.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu roşii la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta de cartofi si soia