Cartofi cu smantana si marar

de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri, 5 Iun 2012 | 10445 vizualizari

 

Primavara cand apar cartofii noi in primele zile nu mananc altceva. Cartofi noi prajiti cu usturoi in diferita variante. Cu smantana sunt foarte buni!

 

INGREDIENTE

  • 500g cartofi noi
  • 200g smantana
  • 30g unt
  • 1 lingura faina
  • 100ml lapte
  • 1 capatana usturoi nou
  • marar
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu smantana si marar:

Cartofii se curata cu un burete aspru sau cu o perie de sarma de coaja subtire si se spala bine.


Se pun la prajit intr-un ceaun in baie de ulei, se rumenesc bine si se scot intr-un castron.


Intr-o cratita se topeste untul, se pune faina amestecand continuu, se toarna laptele cate putin amestecand in continuare sa nu faca cocoloase.


Se adauga smantana si se omogenizeaza.


Se pune sare, piper si usturoiul si se fierb 2-3 minute, amestecand.


Se pun cartofii, si se fierb impreuna 5-6 minute pana se ingroase sosul.


Se pune mararul maruntit si este gata.


Este buna calda dar si rece.


Pofta Buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu smantana si marar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (43)

MotanLaOale 1

09.06.2012, 17:42

Pentru mine cartofii noi daca nu sunt prajiti nu sunt ce trebuie sa fie! Mofturi!

gaby_duceag 1

09.06.2012, 17:42

)))
nu-s mofturi, esti..barbat )

MotanLaOale 1

09.06.2012, 17:56

Cam da!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu smantana si marar