Cartofi cu unt si usturoi

de -Licurici- in Aperitive / Garnituri, 28 Iul 2015 | 4658 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 cartofi mari
  • 80 g unt
  • o capatana de usturoi
  • o jumatate de lamaie
  • rozmarin
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu unt si usturoi:

Am curatat cartofii, i-am spalat, i-am taiat cubulete mici, apoi i-am amestecat cu rozmarin, sare si zeama de lamaie.

Untul l-am taiat cubulete si l-am pus la topit impreuna cu usturoiul pisat.

Cartofii i-am pus intr-un vas termorezistent, am adaugat untul si 2 cani cu apa, apoi i-am bagat la cuptor, pentru aproximativ o ora. I-am amestecat din cand in cand, sa se inmoaie si rumeneasca pe toate partile.

La sfarsit, am presarat patrunjel tocat peste ei.

 

TIPS-URI

1

Usturoiul se tine pe foc pana se topeste untul, nu mai mult, sa nu devina amar.

2

Daca nu s-au patruns bine, se mai adauga apa si se tin mai mult in cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu unt si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Cartofi cu unt si usturoi-0
Cartofi cu unt si usturoi-1
Cartofi cu unt si usturoi-2
Cartofi cu unt si usturoi-3
Cartofi cu unt si usturoi-4
Cartofi cu unt si usturoi-5
Cartofi cu unt si usturoi-6
Cartofi cu unt si usturoi-7

COMENTARII (22)

-Licurici-

-Licurici- 1

29.07.2015, 21:00

Gicuta69

Gicuta69 1

10.08.2015, 11:47

-Licurici-

-Licurici- 1

21.08.2015, 13:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!