Placinte la tigaie cu sparanghel, ricotta si pesto

de Satisfyyourcravings in Aperitive / Garnituri, 24 Noi 2016 | 673 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 1 lingurita drojdie activa, uscata
  • 1/2 lingurita zahar sau miere
  • 3/4 cana de apa calda
  • 1 1/2 cani faina
  • 1 lingurita sare
  • Pentru umplutura:
  • 250 grame ricotta
  • 50 grame branza Gouda rasa (poate fi inlocuita cu cascaval)
  • 1 legatura sparanghel verde
  • cateva linguri pesto verde
  • coaja de la 1 lamaie
  • nasturel si rosii cherry pentru servit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte la tigaie cu sparanghel, ricotta si pesto:

Se amesteca apa cu miere si drojdia si se lasa cateva minute.


Intr-un bol, se amesteca faina cu sarea, apoi se adauga drojdia. Se amesteca pana se obtine un aluat, apoi se framanta pe o suprafata presarata cu faina pana acesta devine ferm si catifelat.


Se transfera intr-un bol uns cu ulei si se lasa la odihnit 15-20 de minute.


Intre timp, se gateste spanaghelul pe un gratar fierbinte, pana devine auriu. La final, se presara sare deasupra, apoi se toaca in bucati nu foarte mici.


Intr-un bol se amesteca ricotta, branza Gouda si coaja de lamaie.


Se imparte aluatul in 16 bile care se intind sub forma de discuri sau dreptunghiuri, folosind un sucitor, pana au grosimea de 1/2 cm.


Se asaza 1-2 lingurite de pesto pe una din jumatatile fiecarei bucati de aluat si se intinde cu grija. Deasupra se adauga ricotta, apoi sparanghelul. Se aduce cealalata jumatate de aluat desupra si se sigileaza bine.


Se ung placintele cu ulei pe ambele parti si se prajesc intr-o tigaie la foc mediu, spre mic, 3-4 minute pe parte, pana devin aurii.


Se presara cu sare si se servesc cu nasturel si rosii cherry.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte la tigaie cu sparanghel, ricotta si pesto" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

portiadelumina 1

24.11.2016, 16:38

Colorat şi inedit, aş încerca, merită, măcar de curiozitate.

deyutzky 1

24.11.2016, 16:47

super!

Rahela Velicu 1

24.11.2016, 18:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta rapida