Cartofi Dauphinoise cu piept de pui şi hribi

de gaby_duceag in Mancaruri cu carne, 2 Iul 2013 | 17760 vizualizari

 

Putin fortata denumirea, insa pornind de la acea minunata reteta a Cartofilor Dauphinoise, dorind un meniu complet fara prea multa bataie de cap, am adus in completare pieptul de pui si hribii si-a iesit UN DELICIU!

Puteti prepara această reteta fara pui si hribi si veti avea o cina gustoasa sau o garnitura perfecta pentru pranz. Indiferent cum veti alege sa procedati, sa adaptati, n-o sa va para rau Cartofi Dauphinoise cu piept de pui şi hribi

Mulţumesc Oana!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 2 morcovi
  • doua cepe uscate
  • 3 catei usturoi (sau pudra de usturoi)
  • 200 ml smantana grasa
  • 200 gr cascaval
  • un piept de pui
  • 4-5 hribi marisori (sau ciuperci feliate, taiate, o cutie de 400 gr)
  • ulei
  • sare, piper, nucsoara
  • 2 linguri sos worcester
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi Dauphinoise cu piept de pui şi hribi:

Se curata si spala cartofii si morcovii. Se taie felii si se pun la fiert in apa cu sare timp de 10 minute.

Se scurg si se lasa la racit.

Se caleste ceapa curata si taiata julien in  uleiul de masline. Se adauga pieptul de pui taiat fasii si hribii taiati bucatele mici (sau ciupercile din conserva). Se adauga sosul worcester si se lasa la foc timp de 10 minute ammestecand sa se caleasca usor toate ingredientele. Se adauga pudra de usturoi si se amesteca usor.

Intr-un bol mare se pun cartofii, morcovii, amestecul cu pui, smantana, sare, piper, nucsoara si 100 gr cascaval. Se omogenizeaza amestecand usor si se pune totul intr-un vas termorezistent uns cu unt.

Se rade deasupra restul de cascaval si se da tava in cuptorul preincalzit. Se lasa totul la foc mediu pana ce prinde o crusta rumena la suprafata.

Noi am servit cu salata de varza cu lamaie si marar.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi Dauphinoise cu piept de pui şi hribi" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bocceluţe din cotlet de porc umplute cu cârnaţi