Cartofi din biscuiti si rahat

de laura_n in Prajituri, 25 Iun 2012 | 7114 vizualizari

 

Un alt desert al copilariei mele, caruia noi ii spuneam "cartofi din biscuiti"...este un desert foarte bun si usor de facut :)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg rahat colorat
  • 500 gr biscuiti simpli
  • 300 gr nuca macinata mare
  • 200 gr cacao
  • esenta rom
Portii: 40
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi din biscuiti si rahat:

Se topeste rahatul intr-o cratita cu putina apa. Cu autorul unei ustensile de tasat cartofi, presam rahatul ca sa se topeasca mai usor. Dupa ce s-a topit, luam de pe foc.

Biscutii se rup bucatele, nuca se macina mai mare. In cratita cu rahatul topit, adaugam biscutii, nuca si 4 lg cacao. Putem amesteca toata compozitia cu mana, folosind o manusa de unica folosinta sau putem amesteca cu o lingura. Adaugam esenta de rom cu generozitate si amestecam iar.

Pe o hartie de copt presaram cacao, apoi formam mici turnulete din compozitie si le dam prin cacao.

Sunt foarte bune!

 

TIPS-URI

1

alegeti nuca bucata cu bucata pentru ca nu se strecoare, din greseala, vreo coaja!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi din biscuiti si rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (16)

laura_n 1

26.06.2012, 09:46

sigur ca da

Krystyan Trendy 1

11.12.2013, 22:01

ce deliciu!

RuxyRux 1

11.12.2013, 22:14

Si ce desert Laurici drag Ma topeam dupa el cand eram copil...am si-o amintire beton ...aveam cofetaria destul de aproape si mergeam des cu sora mea...sa mancam prajituri, la cartof pofteam mereu, intr-o zi cam pe la a treia, a patra lingurita din aceasta praji delicioasa...m-am trezit in gura cu o lama de ascutitoare ) vai...am fost socata o vreme am stat departe de cartof, auzisem ca baga in ea resturi de la alte prajituri...dar de aici si pana la ascutitoare de creion...e cale lunga poate ca am fost victima unei farse...proaste arata wow! Vreau si eu la tine e sigur cartoful )

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pasta de zahar