Cartofi ,,duchesse''

de nadea68 in Aperitive / Garnituri, 25 Ian 2014 | 2943 vizualizari

 

Reteta vine din Franta,si cartofi gatiti in acest mod sunt de mare efect...si foarte gustosi...

 

INGREDIENTE

  •  500 g cartofi 
  • 2 galbenusuri
  • 50 g parmezan
  • 50 g unt
  • sare
  • piper
  • nucusoara
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi ,,duchesse'':

Spalam si cojim cartofii dupa care ii punem la fiert .Dupa ce s-au fiert bine,ii scoatem si-i punem intr-un castron.

Trebuie lucrati cand sunt inca destul de calzi.Cu ajutorul unei furculite ii pisam bine. Adaugam restul de ingrediente:untul,parmezanul,ouale,sarea,piperul si 1/2 lingurita de nucusoara.Amestecam bine. Incalzim cuptorul la 180°. Pregatim o tava mare,asezam foaie de cuptor.

Cu ajutorul unui sac a poche facem gramajoare de cartofi pe tava . Introducem tava la cuptor si lasam la copt pana cand cartofii se rumenesc deasupra. Cartofii duchesse sunt o garnitura perfecta pentru orice tip de carne si o sa fie adorati si de copii :)

 

TIPS-URI

1

 la decorat cartofii puteti sa adaugati cate un bob de mazare pe varf

2

inainte de a baga cartofii la cuptor puteti sa-i ungeti cu un albus

3

in reteta originala cartofii se fierb in coaja

RETETA IN IMAGINI

Cartofi ,,duchesse''-0
Cartofi ,,duchesse''-1
Cartofi ,,duchesse''-2
Cartofi ,,duchesse''-3
Cartofi ,,duchesse''-4

COMENTARII (29)

nadea68

nadea68 1

31.01.2014, 22:43

nilgun

nilgun 1

22.02.2014, 15:36

ii am si eu pe lista de fff mul timp

nadea68

nadea68 1

22.02.2014, 19:01

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!