Cartofi ,,duchesse''

de nadea68 in Aperitive / Garnituri, 25 Ian 2014 | 3038 vizualizari

 

Reteta vine din Franta,si cartofi gatiti in acest mod sunt de mare efect...si foarte gustosi...

 

INGREDIENTE

  •  500 g cartofi 
  • 2 galbenusuri
  • 50 g parmezan
  • 50 g unt
  • sare
  • piper
  • nucusoara
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi ,,duchesse'':

Spalam si cojim cartofii dupa care ii punem la fiert .Dupa ce s-au fiert bine,ii scoatem si-i punem intr-un castron.


Trebuie lucrati cand sunt inca destul de calzi.Cu ajutorul unei furculite ii pisam bine. Adaugam restul de ingrediente:untul,parmezanul,ouale,sarea,piperul si 1/2 lingurita de nucusoara.Amestecam bine. Incalzim cuptorul la 180°. Pregatim o tava mare,asezam foaie de cuptor.


Cu ajutorul unui sac a poche facem gramajoare de cartofi pe tava . Introducem tava la cuptor si lasam la copt pana cand cartofii se rumenesc deasupra. Cartofii duchesse sunt o garnitura perfecta pentru orice tip de carne si o sa fie adorati si de copii :)

 

TIPS-URI

1

 la decorat cartofii puteti sa adaugati cate un bob de mazare pe varf

2

inainte de a baga cartofii la cuptor puteti sa-i ungeti cu un albus

3

in reteta originala cartofii se fierb in coaja

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi ,,duchesse''" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

nadea68 1

31.01.2014, 22:43

nilgun 1

22.02.2014, 15:36

ii am si eu pe lista de fff mul timp

nadea68 1

22.02.2014, 19:01

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci umplute pane