Cartofi ,,duchesse''

de nadea68 in Aperitive / Garnituri, 25 Ian 2014 | 5711 vizualizari

 

Reteta vine din Franta,si cartofi gatiti in acest mod sunt de mare efect...si foarte gustosi...

 

INGREDIENTE

  •  500 g cartofi 
  • 2 galbenusuri
  • 50 g parmezan
  • 50 g unt
  • sare
  • piper
  • nucusoara
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi ,,duchesse'':

Spalam si cojim cartofii dupa care ii punem la fiert .Dupa ce s-au fiert bine,ii scoatem si-i punem intr-un castron.

Trebuie lucrati cand sunt inca destul de calzi.Cu ajutorul unei furculite ii pisam bine. Adaugam restul de ingrediente:untul,parmezanul,ouale,sarea,piperul si 1/2 lingurita de nucusoara.Amestecam bine. Incalzim cuptorul la 180°. Pregatim o tava mare,asezam foaie de cuptor.

Cu ajutorul unui sac a poche facem gramajoare de cartofi pe tava . Introducem tava la cuptor si lasam la copt pana cand cartofii se rumenesc deasupra. Cartofii duchesse sunt o garnitura perfecta pentru orice tip de carne si o sa fie adorati si de copii :)

TIPS-URI

1

 la decorat cartofii puteti sa adaugati cate un bob de mazare pe varf

2

inainte de a baga cartofii la cuptor puteti sa-i ungeti cu un albus

3

in reteta originala cartofii se fierb in coaja

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi ,,duchesse''" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi acordeon cu bacon si cascaval