Cartofi gratinati

de alilianaa in Aperitive / Garnituri, 8 Feb 2013 | 5743 vizualizari

 

Un preparat care se poate servi ca atare sau ca garnitura, cum am procedat si eu.

 

INGREDIENTE

  • 1500 g cartofi
  • 2 cepe
  • 30 ml ulei
  • sare, piper, cimbru, boia dulce de ardei (dupa gust)
  • cascaval afumat -o felie buna
  • 3 linguri parmezan
  • patrunjel tocat
  • seminte de in
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi gratinati:

Cartofii se curata, se spala, se portioneaza si se pun la fiert in apa cu sare. 

Pana fierb cartofii, intr-o tigaie punem in 30 ml ulei (pe care l-am lasat la incins inainte) ceapa taiata mai mare la calit cu condimentele. 

Dupa ce  cartofii s-au fiert, se scurg si se pun intr-un vas de yena. Peste acestia se pune ceapa calita cu condimente si ulei si se mersteca usor fara a zdrobi cartofii. Cascavalul afumat rupt bucatele, parmezanul si semintele de in se pun si ele de-asupra. Se pune verdeata. 

Se pune tava  la cuptor pana se ce rumeneste putin. 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi gratinati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

cipriano 1

15.02.2013, 12:31

dacà ai pus cascaval afumat,,nu cred cà e nevoie de parmeggian pt,và cascavalul afumat deja ài dà sapoarea forte ..ial ca pe un consiglio de la un chef..

alilianaa 1

15.02.2013, 17:02

Multumesc Cipriano! E bine de retinut!

babi5 1

26.06.2013, 09:02

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pateuri cu ciuperci, cașcaval și ceapă caramelizată