Cartofi gratinati cu doua tipuri de cascaval

de MonicaGR in Porc, 29 Sep 2021 | 3402 vizualizari

 

Simplu de pregatit si in acelasi timp foarte consistent. Poate fi mancat ca fel principal sau garnitura.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 250 ml smantana pentru gatit
  • 1 buc oua
  • 100 gr Branza Mimolette
  • 150 gr branza Cheddar
  • 200 gr bacon
  • praf de sare
  • praf de piper
  • praf de nucsoara
  • 1 lingura unt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi gratinati cu doua tipuri de cascaval:

Cartofii se curata, se spala si se taie rondele. Se fierb in apa fierbinte timp de 7 minute. Nu trebuie sa fie fierti complet.

Se unge o tava cu unt, apoi se asaza feliile de cartofi una langa alta. Taiem bacon-ul bastonase si il asezam peste cartofi. Asezonam cu sare, piper si nucsoara.

Batem smantana cu oul si turnam in tava. Deasupra punem branzeturile rase. Dam la cuptor 30 de minute la 160°C sau pana se rumeneste branza.

TIPS-URI

1

Evident ca puteti folosi ce tip de branza/cascaval va place.

2

Bacon-ul poate fi inlocuit cu prosciutto.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi gratinati cu doua tipuri de cascaval" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cartofi frantuzesti