Cartofi in crusta de mustar ( post )

de Dana Cristea - pusikmea in Mancaruri de post, 7 Mar 2012 | 3551 vizualizari

 

Acesti carofi sunt pur si simplu deliciosi, pufosi, moi cu aroma de mustar.
Obisnuiam sa-i fac si cu susan, dar cum n-am avut in casa, i-am facut fara, puteti incerca ambele variante, sunt la fel de bune.
Se pot servii simplii cu o salata sau ca si garnitura.
Am vazut la Felis si la Mirela si mi-au facut pofta, mai ales ca e si post si avem zile in care nu mai stim ce sa gatim.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 3 linguri de mustar
  • 3 linguri de ulei de masline sau floarea soarelui
  • 2-3 catei de ustutoi
  • busuioc
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi in crusta de mustar ( post ):

Curatam si spalam cartofii.

Ii taiem felii mai groase, dupa care ii punem la fiert in apa cu sare, insa nu-i lasam sa fiarba prea mult, ci doar cat sa intre furculita in ei ( facem asta pentru a reduce timpul de stat la cuptor )

Intre timp pregatim sosul de mustar. Amestecam mustarul cu uleiul, sare, piper, busuioc si usturoiul pisat.

Dam cartofii prin acst sos. Ii punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si bagam la cuptorul preincalzit pentru cca 30 de minute.

Se servesc calzi.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Cartofi in crusta de mustar ( post )-0
Cartofi in crusta de mustar ( post )-1

COMENTARII (18)

alinutzika

alinutzika 1

07.03.2012, 16:16

arata bine!

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

07.03.2012, 17:18

Suuuper ideea

Angelina_Elena

Angelina_Elena 1

07.03.2012, 17:44

imi place mult cum arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!