Cartofi "in pijama"

de Lia_ in Mancaruri de post, 19 Aug 2013 | 7791 vizualizari

 

I-am gatit de multe ori, o singura data am incercat cu cartofi rosii dar n-au iesit prea ok, tot mi se parea ca nu se faceau si i-am lasat prea mult, s-au scorojit.
Asa ca, recomand pe cei galbeni.
Bucuria mea este ca nu se fac in ulei ci la cuptor pe hartie de copt, nu sunt unsurosi.
Raman pufosi inauntru si usor crocanti la exterior. Multumesc "e-retete.ro" pt. ... reteta.
Am schimbat un pic proportia la condimente dupa placul nostru si i-am decojit ... totusi ...
Sunt buni si ca mancare de post alaturi de salata sau muraturi.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi mici (pot fi lasati cu coaja daca in prealabil au fost bine curatati cu un buret de sarma)
  • 4 linguri malai
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 priza chilli
  • 1/2 lingurita usturoi pudra
  • 1 lingurita cu varf boia dulce
  • 2 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi "in pijama":

Intr-un castronel amestecati 4 linguri malai+1/2 lingurita sare+1 priza chilli+1/2 lingurita usturoi pudra+1 lingurita cu varf boia dulce. Se omogenizeaza amestecul uscat. Preincalziti cuptorul!

Cartofii se spala, se decojesc, si se taie felii pe lung, in 6. Se pun cartofii intr-o casoleta cu capac sau oala. Se toarna peste cartofi 2 linguri ulei. Se pune capacul si se scutura bine ca sa se unga fiecare felie cu ulei (sau amestecati-i cu o lingura). Amestecul uscat se toarna in "ploaie" peste cartofi.
Se scutura vasul cu cartofi sa se acopere toate feliile. Se aseaza apoi intr-un singur strat (cu coaja in jos-barcuta) pe o tava tapetata cu hartie de copt.

Se dau la cuptor la 250C pentru 25-45 minute.  Se servesc imediat, reci nu mai sunt la fel de buni ... ca orice cartof reincalzit, dealtfel.

Savurati cu placere!

TIPS-URI

1

Reusesc mai bine din cartofi galbeni.

2

Se pot lasa in coaja.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi "in pijama"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Lia_ 1

22.08.2013, 19:52

ai azi i-am facut la copanele alea postate se fac repede si ulei mai deloc

FlaviaD 1

23.08.2013, 21:24

Imi plac denumirile retetelor tale

Lia_ 1

23.08.2013, 23:08

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mancare de cartofi cu masline