Prăjitură cu foi cu bulion și budincă de griș

de CulinaryRainbow in Mancaruri de post, 18 Dec 2013 | 22212 vizualizari

 

Această prăjitură este foarte populară în zona noastră. Am întâlnit-o în multe case, în multe combinații, dar peste tot la fel de gustoasă. Se prepară rapid, nu conține aditivi alimentari iar varianta ce am să v-o prezint azi, este una de post. Așa că, haideți să-i dăm bătaie! În curând începe postul! :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi, avem nevoie de:
  • 15 linguri cu bulion de casă
  • 15 linguri cu ulei
  • 2 linguri cu griș ( acesta nu va permite foilor să devină casante )
  • 5 linguri cu zahăr
  • două lingurițe cu bicarbonat
  • două lingurițe cu pudră de scorțișoară ( opțional )
  • făină cât cuprinde
  • Pentru budincă, avem nevoie de:
  • 400 ml lapte de soia
  • 100 ml zeamă de lămâie sau portocală + coaja
  • 3 linguri amidon
  • 4-5 linguri cu griș
  • două linguri cu zahăr
  • dulceață ( eu am folosit dulceață de nectarine cu ghimbir și dulceață de pepene galben )
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu foi cu bulion și budincă de griș:

   Ingredientele lichide se amestecă bine cu zahărul. Se adaugă bicarbonatul stins cu puțină zeamă de lămâie, apoi făina cernută și scorțișoară. Frământăm bine până ce vom obține un aluat compact.

   Împărțim aluatul obținut în 4 părți egale, din care vom coace 4 foi pe dosul tăvii. Acestea se coc repede, cam 7 minute la 180 de grade, în cuptorul preîncălzit. la Fiecare foaie coaptă se acoperă cu folie din aluminiu.

                                                   ***

   Într-un castron se amestecă amidonul cu două linguri de lapte și zahăr. Restul laptelui se pune la fiert. Când acesta se înfierbântă, se toarnă amidonul și se amestecă bine. Abia când începe să se îngroașe adăugăm zeama de lămâie, coaja și grișul, amestecând continuu.

   Prima foaie se unge cu dulceață. Între foile 2 și 3 se întinde uniform budinca de griș, iar peste foaia cu nr. 3 se întinde un alt strat de dulceață. Este indicat să facem prăjitura spre seară și să o începem următoarea zi, după ce se va odihni. :) Deasupra se pudrează zahăr.

   Poftă bună! :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu foi cu bulion și budincă de griș" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Prăjitură cu foi cu bulion și budincă de griș-0
Prăjitură cu foi cu bulion și budincă de griș-1
Prăjitură cu foi cu bulion și budincă de griș-2
Prăjitură cu foi cu bulion și budincă de griș-3

COMENTARII (23)

laura_n

laura_n 1

22.12.2013, 12:46

excelenta!

CulinaryRainbow

CulinaryRainbow 1

22.12.2013, 14:00

Mulțumesc!

d_madisor

d_madisor 1

19.03.2014, 16:05

ce fel de bicarbonat: de sodiu sau de amoniu? (praf de copt la plic?)

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!