Cartofi la cuptor, condimentati cu busuioc

de merisor in Aperitive / Garnituri, 6 Dec 2014 | 17361 vizualizari

 

In general, prepar cartofii la cuptor cu rozmarin, dar de data aceasta am ales ca si condiment predominant busuiocul.
Au iesit o bunatate, mai ales ca i-am preparat in unt si ulei de masline.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi albi
  • busuioc uscat si maruntit
  • condimente Spicy&Hot
  • sare
  • 75 gr unt(65%)
  • 30 ml ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi la cuptor, condimentati cu busuioc:

Curatam si spalam cartofii, apoi ii scurgem bine de apa si ii portionam in patru sau in 6, in functie de marimea lor.


Ungem o tava cu uleiul de masline si asezam din loc in loc bucati de unt.


Presaram si putina sare.


Asezam cartofii si rasnim peste ei putine condimente, apoi presaram sare si busuioc maruntit.


Dam tava la cuptor pentru 40 de minute la 190 de grade, sau in functie de cuptorul fiecaruia, la o temperatura medie spre ridicata.


Dupa 10 minute, cat inca nu s-au inmuiat cartofii, dar untul s-a topit, scoatem tava din cuptor si invartim cartofii cu o spatula, pentru a se unge cu grasime pe toate partile, apoi dam din nou tava la cuptor si o lasam acolo pana se vor rumeni cartofii bine.


Servim cartofii fierbinti, alaturi de friptura si muraturi.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se pot adauga peste cartofi, in timpul coacerii si cativa graunti de usturoi, intregi sau taiati rondele, sau se pot servi cartofii cu mujdei.

2

La final se poate presara peste ei, patrunjel verde tocat marunt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi la cuptor, condimentati cu busuioc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

merisor 1

11.12.2014, 11:10

Andra, curata cartofii si baga-i la cuptor! )

Anett 1

11.12.2014, 12:36

hmmmm ador aroma rozmaringului, merge foarte bine cu cartofi!

jolygina 1

17.12.2014, 11:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza lacto-vegetariana

la 06:16

Varza rosie calita cu otet balsamic

de Anett 4

ieri la 20:45

Conopidă gratinată

de RODIMUR 4

ieri la 19:21

Dovleac copt cu scortisoara si miere

de Adi 4

ieri la 18:31

RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu kaizer la cuptor