Cartofi la cuptor cu unt, boia si cimbru

de Ela68 in Aperitive / Garnituri, 11 Dec 2012 | 5726 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 100 gr unt
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1-2 lingurite boia dulce
  • 1/2 lingurita condiment 7 piperuri
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 3 catei usturoi
  • 150 gr pesmet
  • sare, dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi la cuptor cu unt, boia si cimbru:

Cartofii curatati si taiati felii se fierb 10-15 minute in apa cu sare. ( sa fie fierti cam pe jumate ). Se scot intr-o sita si se lasa la scurs.


Preparam intre timp sosul. Amestecam untul moale ( la temperatura camerei ) cu toate condimentele, uleiul de masline si cu usturoiul dat prin presa.


Adaugam cartofii peste sos si amestecam usor cu o paleta. Incepem sa turnam in ploaie pesmetul pana ce se incorporeaza tot.


Asezam cartofii intr-o tava tapetata cu hartie de copt si ii dam la cuptorul incins 30-40 minute pana capata o culoare aurie.


I-am servit cu pastrav la gratar.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi la cuptor cu unt, boia si cimbru" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Ela68 1

12.12.2012, 10:56

oricand ! eu mananc foarte des !

Corinuta 1

12.12.2012, 11:21

buni trebuie sa fie si asa de aromati

La Ancuta 1

12.12.2012, 15:30

perfecti cu peste

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Aripioare dulci-picante cu cartofi la cuptor