Cartofi natur cu unt si verdeata

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 19 Iun 2013 | 29203 vizualizari

 

Usor, bun si la indemana!

 

INGREDIENTE

  • 1 Kg cartofi noi
  • 1, 5 l apa
  • 50 gr unt
  • patrunjel verde + coditele
  • marar verde + coditele
  • sare
  • 2 fire usturoi verde
  • 1 ardei iute.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi natur cu unt si verdeata:

Cartofii noi se curata, se spala si se pun la fiert intregi, in apa cu sare , iar cand incep sa fiarba se adauga coditele de la marar si patrunjel.

Untul il topim si adaugam in el 2 linguri din zeama in care au fiert cartofii.

Cand se patrund cartofii, se scurg, se aseaza intr-o forma termorezistenta si se stropesc cu untul topit.

Usturoiul verde il curatam si il tocam marunt de tot, atat partea alba cat si partea verde.

Il frecam cu putina sare si cu putin unt toipt, oprim din cel cu care al stropit cartofii.

Strecuram putina zeama de la cartofi si punem in ea, fierbinte, marar si patrunjel tocate si o frunza de dafin. Punem un capac sa se infuzeze.

Peste usturoiul pisat adaugam un ardei iute tocat marunt, apoi punem zeama de cartofi cu verdeata. Iese o saramura tare buna si usor picanta.

Cu aceasta stropim cartofii si ii servim ca garnitura la friptura.

Eu am avut de pui si foarte bine a mers cu saramura si cartofi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi natur cu unt si verdeata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu crema de vanilie, reteta simpla si rapida

de Miha 9

la 13:46

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cartofi natur trasi in unt