Cartofi natur cu unt si verdeata

de merisor in Aperitive / Garnituri, 19 Iun 2013 | 19014 vizualizari

 

Usor, bun si la indemana!

 

INGREDIENTE

  • 1 Kg cartofi noi
  • 1, 5 l apa
  • 50 gr unt
  • patrunjel verde + coditele
  • marar verde + coditele
  • sare
  • 2 fire usturoi verde
  • 1 ardei iute.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi natur cu unt si verdeata:

Cartofii noi se curata, se spala si se pun la fiert intregi, in apa cu sare , iar cand incep sa fiarba se adauga coditele de la marar si patrunjel.

Untul il topim si adaugam in el 2 linguri din zeama in care au fiert cartofii.

Cand se patrund cartofii, se scurg, se aseaza intr-o forma termorezistenta si se stropesc cu untul topit.

Usturoiul verde il curatam si il tocam marunt de tot, atat partea alba cat si partea verde.

Il frecam cu putina sare si cu putin unt toipt, oprim din cel cu care al stropit cartofii.

Strecuram putina zeama de la cartofi si punem in ea, fierbinte, marar si patrunjel tocate si o frunza de dafin. Punem un capac sa se infuzeze.

Peste usturoiul pisat adaugam un ardei iute tocat marunt, apoi punem zeama de cartofi cu verdeata. Iese o saramura tare buna si usor picanta.

Cu aceasta stropim cartofii si ii servim ca garnitura la friptura.

Eu am avut de pui si foarte bine a mers cu saramura si cartofi!

 

RETETA IN IMAGINI

Cartofi natur cu unt si verdeata-0
Cartofi natur cu unt si verdeata-1
Cartofi natur cu unt si verdeata-2

COMENTARII (57)

 merisor

merisor 1

19.06.2013, 18:02

Corina

Valclaudia

Valclaudia 1

19.06.2013, 20:33

da,sarumana! Apa cu lamaie. Si muuulta gheata!

Patricia Iordache

Patricia Iordache 1

20.06.2013, 17:19

Ce bunatate!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!