Cartofi natur cu unt si verdeata

de merisor in Aperitive / Garnituri, 19 Iun 2013 | 20232 vizualizari

 

Usor, bun si la indemana!

 

INGREDIENTE

  • 1 Kg cartofi noi
  • 1, 5 l apa
  • 50 gr unt
  • patrunjel verde + coditele
  • marar verde + coditele
  • sare
  • 2 fire usturoi verde
  • 1 ardei iute.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi natur cu unt si verdeata:

Cartofii noi se curata, se spala si se pun la fiert intregi, in apa cu sare , iar cand incep sa fiarba se adauga coditele de la marar si patrunjel.


Untul il topim si adaugam in el 2 linguri din zeama in care au fiert cartofii.


Cand se patrund cartofii, se scurg, se aseaza intr-o forma termorezistenta si se stropesc cu untul topit.


Usturoiul verde il curatam si il tocam marunt de tot, atat partea alba cat si partea verde.


Il frecam cu putina sare si cu putin unt toipt, oprim din cel cu care al stropit cartofii.


Strecuram putina zeama de la cartofi si punem in ea, fierbinte, marar si patrunjel tocate si o frunza de dafin. Punem un capac sa se infuzeze.


Peste usturoiul pisat adaugam un ardei iute tocat marunt, apoi punem zeama de cartofi cu verdeata. Iese o saramura tare buna si usor picanta.


Cu aceasta stropim cartofii si ii servim ca garnitura la friptura.


Eu am avut de pui si foarte bine a mers cu saramura si cartofi!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi natur cu unt si verdeata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (57)

merisor 1

19.06.2013, 18:02

Corina

Valclaudia 1

19.06.2013, 20:33

da,sarumana! Apa cu lamaie. Si muuulta gheata!

Patricia Iordache 1

20.06.2013, 17:19

Ce bunatate!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cartofi natur