Cartofi noi cu ierburi aromatice si sos alb

de Dulceatadetrandafiri in Mancaruri de legume, 19 Iul 2011 | 8284 vizualizari

 

Sunt tot felul de combinatii de condimente care pot da o savoare deosebita chiar si unui fel de mancare aparent banal. Evident, cand se preteaza, e de preferat sa fie plante proaspat culese si pline de viata, din jardiniera proprietate personala :).
Cartofii, de pilda, se inteleg bine cu coriandrul, dafinul, oregano, paprika, cimbrul, rozmarinul.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 3-4 portii (foto 1):
  • 750 gr cartofi noi
  • 150 gr iaurt natural
  • 150 gr smantana
  • o lingura si jumatate de ulei de masline
  • rozmarin, oregano, cimbru in cantitate "la ochi" (cum mie - deocamdata - imi lipseste jardiniera de care vorbeam mai devreme, m-am folosit de "prafuri")
  • o capatana mica de usturoi
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi noi cu ierburi aromatice si sos alb:

Cartofii ii cureti de coaja, ii speli, ii tai pe din doua si ii pui la fiert cam 10-15 min, pana cand o furculita infipta intra aproape usor (nu trebuie sa fie complet facuti). Ii pui la scurs intr-o strecuratoare si ii lasi putin sa se raceasca.



Separat, intr-un bol, amesteci uleiul cu smantana, iaurtul, mirodeniile si usturoiul taiat marunt (foto 2). Scalzi cu grija cartofii in sos si ii lasi la imprietenire 10 min (foto 3). Numai bine cat sa dai drumul la cuptor si sa il setezi la 200 de grade.



Tapetezi forma cu hartie de copt si pui cartofii (foto 4) sa se rumeneasca pentru 35-45 de min. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi noi cu ierburi aromatice si sos alb" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Sidy 1

20.07.2011, 07:19

Minunat arata

MotanLaOale 1

20.07.2011, 08:48

gratziela 1

20.07.2011, 22:43


COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu zmeura
  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cartofi noi la cuptor