Cartofi noi cu ierburi aromatice si sos alb

de Dulceatadetrandafiri in Mancaruri de legume, 19 Iul 2011 | 8090 vizualizari

 

Sunt tot felul de combinatii de condimente care pot da o savoare deosebita chiar si unui fel de mancare aparent banal. Evident, cand se preteaza, e de preferat sa fie plante proaspat culese si pline de viata, din jardiniera proprietate personala :).
Cartofii, de pilda, se inteleg bine cu coriandrul, dafinul, oregano, paprika, cimbrul, rozmarinul.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 3-4 portii (foto 1):
  • 750 gr cartofi noi
  • 150 gr iaurt natural
  • 150 gr smantana
  • o lingura si jumatate de ulei de masline
  • rozmarin, oregano, cimbru in cantitate "la ochi" (cum mie - deocamdata - imi lipseste jardiniera de care vorbeam mai devreme, m-am folosit de "prafuri")
  • o capatana mica de usturoi
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi noi cu ierburi aromatice si sos alb:

Cartofii ii cureti de coaja, ii speli, ii tai pe din doua si ii pui la fiert cam 10-15 min, pana cand o furculita infipta intra aproape usor (nu trebuie sa fie complet facuti). Ii pui la scurs intr-o strecuratoare si ii lasi putin sa se raceasca.



Separat, intr-un bol, amesteci uleiul cu smantana, iaurtul, mirodeniile si usturoiul taiat marunt (foto 2). Scalzi cu grija cartofii in sos si ii lasi la imprietenire 10 min (foto 3). Numai bine cat sa dai drumul la cuptor si sa il setezi la 200 de grade.



Tapetezi forma cu hartie de copt si pui cartofii (foto 4) sa se rumeneasca pentru 35-45 de min. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi noi cu ierburi aromatice si sos alb" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Sidy 1

20.07.2011, 07:19

Minunat arata

MotanLaOale 1

20.07.2011, 08:48

gratziela 1

20.07.2011, 22:43


COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Desert iaurt inghetat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveti in casa

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

RETETA RECOMANDATA
Cartofi noi la cuptor