Cartofi noi cu mazare in sos de ricotta si marar

de Anamaria7 in Aperitive / Garnituri, 19 Iun 2011 | 4475 vizualizari

 

Mi-era door de un sos de branza :D usor, deci... no faina prajita :)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi noi micuti
  • 300 gr mazare
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ceapa verde cu muuulte frunze
  • 400 ml iaurt/lapte batut
  • 200 gr ricotta (echivalentul romanesc e urda, no :P)
  • 1 legatura de marar
  • 1/2 lgt piper negru
  • 1/2 lgt nucsoara
  • 2 lg ulei de masline
  • 1 lg suc de lamaie
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi noi cu mazare in sos de ricotta si marar:

Cartofii se rad de coaja si se pun la fiert in apa cu sare impreuna cu mazarea, daca e proaspata. Daca e din conserva, adaugam mazarea doar cand cartofii sunt pe jumatate fierti. Eu am folosit aparatul de gatit cu abur.

Tocam 2 catei, mararul si frunzele de la ceapa verde marunt. Punem in blender usturoiul si ceapa impreuna cu uleiul si le amestecam putin. Apoi adaugam ricotta cubulete, iaurtul, sucul de lamaie, nucsoara si piperul si mixam bine. Mararul il incorporam cu lingura.

Cand legumele sunt gata, le scurgem de apa si le asezam pe farfurie. Turnam sos peste si servim cu salata verde, partea alba a cepei verzi si catelushul :P ramas tocate stropite cu suc de lamaie si ulei de masline, condimentata cu sare.

TIPS-URI

1

Eu nu am mai adaugat sarea in sos pentru ca am citit ca mararul poate fi folosit ca inlocuitor si am vrut sa incerc, chiar asa e! Dar trebuie putin mai mult marar decat de obicei :)

2

Pentru un plus de savoare, se poate adauga in sos o cana de nuci/migdale tocate.

3

Cred ca merge bine ca garnitura la peste :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi noi cu mazare in sos de ricotta si marar" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Budinca de cartofi la cuptor cu salau si ardei