Cartofi noi cu muschiulet Montana si sos de smantana

de mihaelar63 in Salate, 5 Iun 2015 | 4195 vizualizari

 

O salata consistenta cu cartofi noi. Se poate servi atat cald cat si rece. Se prepara foarte usor si rapid.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi noi
  • 300 g muschiuelet Montana
  • 100 ml ulei masline
  • sare
  • piper
  • 1 legatura mica de patrunjel verde
  • salata verde creata, ardei rosu - pentru decor
sos :
  • 200 ml smantana slaba
  • 2 linguri hrean razuit/pasta hrean din comert
  • 2 lingurite mustar cu boabe intregi
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi noi cu muschiulet Montana si sos de smantana:

  1. Cartofi noi se pun sa stea in apa calduta o ora. Se curata cu un buretel de spalat vasele (pe care-l folositi doar in acest scop).
  2. Cartofii bine spalati se pun la fiert in apa cu sare si cu coditele de la patrunjel. Vor fierde repedein maximum 15 minute.
  3. Scurgeti apa de pe cartofi si dupa ce se racesc suficient sa-i puteti manipula se taie in rondele nu foarte subtiri.
  4. Amestecati rondelele de cartofi cu ulei de masline si restul de patrunjel tocat.
  5. Feliati muschiuletul afumat si picant in felii subtiri. Daca doriti puteti praji feliile de mezel.
  6. Preparti sosul amestecand smantana cu hrean, mustar si sare.
  7. Taiati salata verde fideluta. Taiati ardeiul rosu cuburi mici.
  8. Asezati cartofii pe un platou mare. Asezati musciuletul pe margini si centru. Puneti sosul deasupra cartofilor. Decorati cu salata verde si ardei rosu.
  9.  Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Muschiulet Montana - din carne de porc, cea mai fina textura si cel mai rafinat gust cu condimente naturale, piper, boia de ardei dulce, cimbru, usturoi si sare, tinut in bait circa 7 zile, afumat clasic cu lemn de esenta tare, circa 3 zile.

2

Puteti servi preparatul atat ca si aperitiv cat si ca fel principa, fiind consistent .

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi noi cu muschiulet Montana si sos de smantana" nu uita sa-i faci un review.
 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de tarta aperitiv