Cartofi noi cu usturoi si pulpe de pui la cuptor

de Angelina_Elena in Pui, 16 Iun 2014 | 5924 vizualizari

 

Ideea cartofilor cu untura de rata am preluat-o de pe site-ul http://www.butterandcream.ro/

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi noi medii
  • 1 lingura si jumatate untura (de preferat de rata, dar daca nu este se inlocuieste cu untura de porc)
  • 1 capatana de usturoi
  • 2 pulpe de pui
  • boia dulce
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi noi cu usturoi si pulpe de pui la cuptor:

Cartofii i-am facut altfel decat de obicei, cu untura de rata si usturoi, dementiali!

Am spalat cartofii si i-am curatat folosindu-ma de un burete.

I-am taiat in 4, i-am spalat inca odata si apoi i-am pus intr-o oala cu apa sarata.

I-am lasat sa fiarba 15-20 de minute, apoi am scurs apa de pe ei (NU ii clatim sub jet de apa rece deoarece avem nevoie sa fie calzi pentru ca untura sa se topeasca!!) i-am transferat intr-un vas de lut, am pus untura peste ei si i-am amestecat usor pana s-au "imbracat" in untura.

Am presarat sare si am asezat cateii de usturoi printre ei (ATENTIE, catei de usturoi ii asezam nedecojiti!!)

Pulpele de pui le spalam, le curatam, le crestam putin si le condimentam cu boia dulce, sare si piper.

Le asezam peste cartofi si dam vasul la cuptorul preincalzit, la foc mare spre mediu si lasam pana cand cartofii sunt rumeniti iar pulpele sunt rumene si ele si bine facute.

Servim cu sos de iaurt si usturoi alaturi si/sau o salata de legume.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi noi cu usturoi si pulpe de pui la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (36)

Rocsi 1

16.06.2014, 20:29

Mama, mama ce imi place

T I M E A 1

16.06.2014, 20:46

Krystyan Trendy 1

12.08.2014, 14:35

ce bunatate!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cartofi noi cu piept de pui la cuptor