Cartofi noi la cuptor cu sos de branzeturi

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 15 Mai 2016 | 1235 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi noi foarte mari (eu am avut 4 bucati)
  • 50 ml ulei de dovleac
  • 50 ml ulei de porumb
  • 2 linguri susan alb
  • 2 linguri susan negru
  • sare de Himalaya dupa gust
  • piper alb dupa gust

Crema de branzeturi:

  • 200ml smantana lichida
  • 130 gr. braza gouda tartinabila
  • 100 gr. branza cheddar tartinabila
  • 2 linguri parmezan ras
  • 1/2 legatura marar verde
  • un praf mix din boabe de piper macinat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi noi la cuptor cu sos de branzeturi:

Radem coaja cartofilor noi, apoi spalam cartofii sub jet de apa rece.


Ii taiem felii subtiri, apoi ii asezam in tavile cuptorului tapetate cu hartie de copt.


Preincalzim cuptorul la 180 grade.


Cartofii dintr-o tava ii ungem cu ulei de dovleac si presaram susan alb.


Cartofii din cealalta tava ii ungem cu ulei de porumb si presaram susan negru.


Trecem un praf de sare si unul de piper alb peste cartofi, apoi ii dam la cuptor pana devin rumeni si crocanti.


Intre timp ne ocupam de sosul de branzeturi:


-smantana lichida se pune impreuna cu branzeturile tartinabile cheddar si gouda intr-o craticioara. Lasam sa se topeasca branzeturile, apoi adaugam 2 linguri parmezan ras.


Rasnim putin mix din boabe de piper si adaugam marar proaspat tocat.


Scoatem cartofii din cuptor si ii servim cu acest minunat sos de branzeturi.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi noi la cuptor cu sos de branzeturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Andreea Caroline 1

15.05.2016, 21:38

Gustosi

mirela0911 1

16.05.2016, 08:52

Cred ca-s tare buni!

mamaieelena 1

18.05.2016, 23:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Salata de boeuf de Craciun