Cartofi picanti, cu leurda si susan la cuptor

de RODIMUR in Mancaruri de legume, 24 Mai 2021 | 2380 vizualizari

 

Cum îmi place leurda, în fiecare primăvară o folosesc în câteva feluri de mâncare, pentru a simți gustul ei deosebit. Așa că în urmă cu vreo două săptămâni am făcut și acești cartofi picanți, în care am folosit atât leurdă crudă, la servire, cât și la gătit, iar alături am avut lapte acru, care ”să taie” puțin iuțeala. Dar acești cartofi picanți se pot asocia și cu o porție de carne slabă, de preferință fiartă.

 

INGREDIENTE

  • 5-6 cartofi roz
  • 1 legătură de leurdă
  • 2 linguri de pesmet
  • 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 1 lingură de muștar clasic
  • 1-2 linguri de pastă de tomate
  • 1/2 linguriță de sare extrafină
  • 1/2 linguriță de zahăr tos
  • piper
  • oregano
  • condimente pentru cartofi
  • chilli
  • rozmarin
  • 2 linguri de susan
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi picanti, cu leurda si susan la cuptor:

Leurda se spală bine, sub jet de apă rece, se zvântă, se taie și se lasă în așteptare.

Se curăță cartofii, se spală și se taie cubulețe.

Se prepară o marinadă din: pastă de tomate, muștar, sare, zahăr, ulei de floarea soarelui, piper, chilli, condimente pentru cartofi și rozmarin. Se adaugă apoi cartofii în această marinadă, bine omogenizată și se presară o jumătate din cantitatea de leurdă.

Într-o tavă termorezistentă unsă cu ulei se presară pesmet, după care se pun cartofii care au stat câteva minute în marinadă. Apoi se presară susanul, se acoperă vasul cu capac și se dă la cuptor, la foc mediu, pentru 20 minute. După acest interval de timp se ia capacul și se mai lasă cartofii în cuptor încă 15-20 minute, până ce se rumenesc ușor.

Atunci se scoate tava din cuptor și cartofii pot fi serviți imediat ca atare, cu leurdă proaspătă crudă și cu lapte acru (iaurt) alături sau ca garnitură la o bucată de carne rasol.

TIPS-URI

1

Folosiți cartofi roz, care nu se strivesc la fierbere, ci își păstrează forma.

2

Lăsați cartofii câteva minute în marinada bine omogenizată. Dacă mai rămâne marinadă, turnați-o în tavă, peste cartofi.

3

Cartofii trebuie preparați înăbușit la cuptor (cu capac, sau cu folie) timp de 20 minute, ca să se pătrundă. Apoi se mai lasă 15-20 minute ca să se rumenesacă ușor, fără să se usuce.

4

Puteți servi cartofii picanți cu lapte acru (iaurt) sau alături de o bucată de carne slabă, fiartă de preferință, nu prăjită.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi picanti, cu leurda si susan la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

mihaelar63 1

24.05.2021, 19:37

Buni !!!

Rocsi 1

26.05.2021, 19:59

Arata bine cartofii tai picanti!

RODIMUR 1

26.05.2021, 20:28

Mulțumesc mult, dragi bucătărași, pentru aprecieri!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tocanita taraneasca de cartofi