Cartofi rumeniti, cu ceapa verde si usturoi

de RODIMUR in Mancaruri de post, 26 Mar 2020 | 14882 vizualizari

 

În perioadele de post facem feluri de mâncare simple, ușoare, sănătoase, economice și gătite rapid, pentru că legumele nu au nevoie de preparare termică îndelungată. În plus, normele stricte ale tradiției religioase notau faptul că mâncarea trebuie să fie doar fiartă, fără ulei, fără prăjire, fără zahăr și dulciuri, dar noi facem ce putem și ce ne place. 
Am făcut, săptămâna trecută acești cartofi rumeniți, cu ceapă verde și usturoi și tare buni au mai fost...! Aceasta este o sugestie pentru un meniu de post, nu o rețetă revoluționară.

 

INGREDIENTE

  • 6-8 cartofi roz
  • 2-3 fire de ceapă verde
  • 3-4 căței de usturoi
  • ulei de floarea soarelui
  • 2 picături de oțet alimentar, pentru mujdei
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi rumeniti, cu ceapa verde si usturoi:

Cartofii se curăță, se spală, se taie cubulețe și se pun la fiert, cu apă rece și sare, la foc iute. Se culege spuma care se formează și se aruncă.

Cât timp fierb cartofii, se curăță cepele verzi, se spală și se taie rondele.

Se face un mujdei fin de usturoi. Se curăță usturoiul, se spală, se pisează fin și se mixează cu un praf de sare, ulei de floarea soarelui, adăugat puțin câte puțin. Când mujdeiul ia volum, se adaugă 1-2 picături de oțet alimentar. Se mixează mujdeiul până ce arată ca o maioneză.

Când cartofii au fiert, se strecoară și se rumenesc frumos, la foc mediu, în ulei suficient și la foc mic, spre mediu.

Când cartofii s-au rumenit frumos și uniform se pun într-un bol, uns în prealabil cu mujdeiul de usturoi. Se agită ușor cartofii în bol, pentru a se îmbiba cu mujdeiul distribuit pe pereții vasului, fără a se sfărâma.

Se presară ceapa verde tăiată rondele peste cartofii rumeniți, se condimentează cu: sare, piper și boia de ardei dulce. Se amestecă ușor cartofii și se servesc imediat.

Se poate asocia acestui preparat o salată de sezon, răcoritoare.

TIPS-URI

1

Folosiți cartofi roz, care nu se sfărâmă ușor la fiert. Este bine ca ei să-și păstreze forma, să nu se terciuiască.

2

Prăjiți cartofii în ulei suficient și la foc mic, spre mediu, ca să nu se ardă.

3

Rumeniți uniform cartofii la foc mic, spre mediu și pentru aceasta, întoarceți-i cu grijă în tigaie, ca să nu se strivească.

4

Faceți un mujdei fin de usturoi, ca o maioneză și distribuiți-l uniform pe pereții bolului în care veți pune cartofii rumeniți. Astfel, ei se vor condimenta uniform cu usturoi și nu vor rămâne doar pe unele cubulețe de cartofi.

5

La acest preparat, condimentat suficient cu: ceapă verde, usturoi, sare, piper și boia de ardei se recomandă o salată de sezon, nu murături, care pot fi prea sărate. Dar fiecare face, așa cum îi place...

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi rumeniti, cu ceapa verde si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

RODIMUR 1

01.04.2020, 10:35

Mulțumesc frumos, Dantes!

mirela0911 1

07.04.2020, 10:50

Tare gustosi!

RODIMUR 1

07.04.2020, 11:29

Daaaa, Mirela! Simplu și bun. Mulțumesc frumos!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cuscus cu soia Inedit