Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
Paste-melci cu legume, numai bune de savurat în Postul Mare(şi nu numai)
Începem cu pregătirea legumelor. Se curăţă şi se spală, apoi se toacă ceapa julien, morcovul se dă pe răzătoare, ciupercile şi ardeiul se taie fâşii.
Le lăsăm deoparte şi punem pastele la fiert timp de 7 minute(timpul de fierbere indicat pe pungă). Nu le lăsăm nici mai mult, nici mai puţin - pentru a avea textura ideală.
În timp ce fierb melcişorii ne apucăm de gătirea legumelor. Se pune uleiul de măsline în tigaie şi se lasă la încins, apoi se adaugă ceapa şi se lasă la călit. Adăugăm morcovul şi ardeiul şi punem un sfert de cană de apă. Lăsăm legumele câteva minute, ca să se amestece aromele, apoi adăugăm ciupercile şi lăsăm la foc mic până când scade apa. Adăugăm o jumătate de cană de bulion şi punem sare şi piper după gust.
Când începe să dea semne bublionul că scade, stingem focul. Amestecăm legumele cu pastele şi servim cât sunt calde.
Poftă bună!
1
Opţional: înainte de punerea legumelor la călit, se pasează un căţel de usturoi şi se lasă doua minute în uleiul încins, după care se scoate din tigaie. În această variantă, merge adăugat busuioc în compoziţia de legume.
2
Se potriveşte foarte bine alături de o salată verde cu lămâie, ulei de măsline şi usturoi.
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola