Melcişori cu legume

de alisa92 in Mancaruri de post, 10 Mar 2014 | 5165 vizualizari

 

Paste-melci cu legume, numai bune de savurat în Postul Mare(şi nu numai)

 

INGREDIENTE

  • 200gr melcişori(paste făinoase)
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 1/2 ardei gras roşu
  • 4 ciuperci champignon
  • 1/2 cană bulion(sau orice înlocuitor, după bunul plac)
  • 3 lg. ulei de măsline
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melcişori cu legume:

Începem cu pregătirea legumelor. Se curăţă şi se spală, apoi se toacă ceapa julien, morcovul se dă pe răzătoare, ciupercile şi ardeiul se taie fâşii.

Le lăsăm deoparte şi punem pastele la fiert timp de 7 minute(timpul de fierbere indicat pe pungă). Nu le lăsăm nici mai mult, nici mai puţin - pentru a avea textura ideală. 

În timp ce fierb melcişorii ne apucăm de gătirea legumelor. Se pune uleiul de măsline în tigaie şi se lasă la încins, apoi se adaugă ceapa şi se lasă la călit. Adăugăm morcovul şi ardeiul şi punem un sfert de cană de apă. Lăsăm legumele câteva minute, ca să se amestece aromele, apoi adăugăm ciupercile şi lăsăm la foc mic până când scade apa. Adăugăm o jumătate de cană de bulion şi punem sare şi piper după gust. 
 
Când începe să dea semne bublionul că scade, stingem focul. Amestecăm legumele cu pastele şi servim cât sunt calde. 

Poftă bună!

TIPS-URI

1

Opţional: înainte de punerea legumelor la călit, se pasează un căţel de usturoi şi se lasă doua minute în uleiul încins, după care se scoate din tigaie. În această variantă, merge adăugat busuioc în compoziţia de legume.

2

Se potriveşte foarte bine alături de o salată verde cu lămâie, ulei de măsline şi usturoi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Melcişori cu legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (6)

alisa92 1

10.03.2014, 20:54

Mersi!

MotanLaOale 1

10.03.2014, 21:53

_Alina_ 1

11.03.2014, 09:35

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ardei umplut cu orez