Cartofii si povestea lor...toata lumea stie sa faca cartofi...prajiti, fierti, copti...nu pare ceva ce ridica probleme.... Mie imi plac teribil cartofii la cuptor si desigur in decursul anilor i-am pregatit asa cum am stiut eu mai bine, apoi am servit in diverse case, in diverse restaurante si pot sa numar pe degete locurile si momentele in care am mancat si am exclamat oauuuuuu....imi doream de foarte multa vreme o reteta betooon...si-am gasit-o la un super bucatar....o impart cu voi acum...
Iata si autorul retetei bucatarul Heston...jos palaria in fata lui...
http://www.youtube.com/watch?v=G2ZYTeXVYyU&feature=mh_lolz&list=FLsRlvIJjcmlo
Am spalat cartofii i-am curatat si i-am taiat in 4 sau in 6. Secretul spune bucatarul din poveste este sa aiba cat mai multe colturi pentru a ramane cat mai crocanti( da daaa...pot sa confirm...deliciosi).
Coaja nu am aruncat-o ...am pus-o la fiert impreuna cu cartofii intr-un saculet pentru un plus de gust.
Cand sunt aproape gata si incep sa se sfarame la colturi ii luam si-i asezam in strecuratoare.
Intr-o tigaie incingem uleiul de masline si tavalim cartofii pe rand avand grija sa treaca peste tot prin ulei.
I-am asezat frumos intr-o tava de Jena si i-am dat la cuptor la 190 grade pentru o ora.
Cu zece minute inainte de a fi gata, le-am pus usturoiul tocat si rozmarinul.
Atat de gustosi....eu i-am servit alaturi de somon la gratar cu crema de usturoi....
Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...
„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro