Cartofi rumeniti la cuptor

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 10 Iul 2011 | 42928 vizualizari

 

Cartofii si povestea lor...toata lumea stie sa faca cartofi...prajiti, fierti, copti...nu pare ceva ce ridica probleme.... Mie imi plac teribil cartofii la cuptor si desigur in decursul anilor i-am pregatit asa cum am stiut eu mai bine, apoi am servit in diverse case, in diverse restaurante si pot sa numar pe degete locurile si momentele in care am mancat si am exclamat oauuuuuu....imi doream de foarte multa vreme o reteta betooon...si-am gasit-o la un super bucatar....o impart cu voi acum...

 

INGREDIENTE

  • 6-7 cartofi mari frumosi
  • o canita de ulei de masline
  • o ramurica de rozmarin
  • sare dupa gust
  • 1 capatana de usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi rumeniti la cuptor:

Iata si autorul retetei bucatarul Heston...jos palaria in fata lui...

 

http://www.youtube.com/watch?v=G2ZYTeXVYyU&feature=mh_lolz&list=FLsRlvIJjcmlo

 

Am spalat cartofii i-am curatat si i-am taiat in 4 sau in 6. Secretul spune bucatarul din poveste este sa aiba cat mai multe colturi pentru a ramane cat mai crocanti( da daaa...pot sa confirm...deliciosi).

Coaja nu am aruncat-o ...am pus-o la fiert impreuna cu cartofii intr-un saculet pentru un plus de gust.

Cand sunt aproape gata si incep sa se sfarame la colturi ii luam si-i asezam in strecuratoare.

Intr-o tigaie incingem uleiul de masline si tavalim cartofii pe rand avand grija sa treaca peste tot prin ulei.

I-am asezat frumos intr-o tava de Jena si i-am dat la cuptor la 190 grade pentru o ora.

Cu zece minute inainte de a fi gata, le-am pus usturoiul tocat si rozmarinul.

Atat de gustosi....eu i-am servit alaturi de somon la gratar cu crema de usturoi....

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi rumeniti la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (49)

viki43 1

10.09.2013, 15:32

mancarea preferata de bunica

RuxyRux 1

10.09.2013, 17:00

rena 1

09.01.2014, 20:13

perfecti.. doar perfecti

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu varza acra si cartofi