Cartofi rumeniti la cuptor

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 10 Iul 2011 | 27844 vizualizari

 

Cartofii si povestea lor...toata lumea stie sa faca cartofi...prajiti, fierti, copti...nu pare ceva ce ridica probleme.... Mie imi plac teribil cartofii la cuptor si desigur in decursul anilor i-am pregatit asa cum am stiut eu mai bine, apoi am servit in diverse case, in diverse restaurante si pot sa numar pe degete locurile si momentele in care am mancat si am exclamat oauuuuuu....imi doream de foarte multa vreme o reteta betooon...si-am gasit-o la un super bucatar....o impart cu voi acum...

 

INGREDIENTE

  • 6-7 cartofi mari frumosi
  • o canita de ulei de masline
  • o ramurica de rozmarin
  • sare dupa gust
  • 1 capatana de usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi rumeniti la cuptor:

Iata si autorul retetei bucatarul Heston...jos palaria in fata lui...



http://www.youtube.com/watch?v=G2ZYTeXVYyU&feature=mh_lolz&list=FLsRlvIJjcmlo



Am spalat cartofii i-am curatat si i-am taiat in 4 sau in 6. Secretul spune bucatarul din poveste este sa aiba cat mai multe colturi pentru a ramane cat mai crocanti( da daaa...pot sa confirm...deliciosi).


Coaja nu am aruncat-o ...am pus-o la fiert impreuna cu cartofii intr-un saculet pentru un plus de gust.


Cand sunt aproape gata si incep sa se sfarame la colturi ii luam si-i asezam in strecuratoare.


Intr-o tigaie incingem uleiul de masline si tavalim cartofii pe rand avand grija sa treaca peste tot prin ulei.


I-am asezat frumos intr-o tava de Jena si i-am dat la cuptor la 190 grade pentru o ora.


Cu zece minute inainte de a fi gata, le-am pus usturoiul tocat si rozmarinul.


Atat de gustosi....eu i-am servit alaturi de somon la gratar cu crema de usturoi....

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi rumeniti la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (49)

viki43 1

10.09.2013, 15:32

mancarea preferata de bunica

RuxyRux 1

10.09.2013, 17:00

rena 1

09.01.2014, 20:13

perfecti.. doar perfecti

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Garnitura de cartofi frantuzesti