Placinte cu cartofi si branza

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 11 Mai 2014 | 33732 vizualizari

 

:)) din nou placinte, de data asta coapte in cuptor...

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 600 gr faina
  • 200 ml smantana
  • 20 gr. drojdie
  • 160 ml apa calduta
  • 1 lingura zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • Umplutura:
  • cartofi fierti in coaja, cca 500 gr
  • 3-4 linguri de ulei
  • 100 gr. branza de burduf
  • 100 gr. branza telemea
  • piper, nucsoara,marar si patrunjel verde dupa gust
  • Pentru uns:
  • 2 oua
  • susan
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu cartofi si branza:

Pentru inceput preparam umplutura: spalam cartofii, ii fierbem in coaja, ii curatam si ii dam pe razatoarea cu ochiuri potrivite.


Calim cartofii in ulei, adaugam condimentele si verdeata, stigem focul si lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit amestecul de cartofi adaugam branza de burduf sfaramata si telemeaua data pe razatoare.


Punem faina (la temperatura camerei) intr-un castron.


Separat dizolvam drojdia, amestecand-o cu o jumatate de lingura de zahar si jumatate de lingurita de sare.


Adaugam drojdia dizolvata,punem apa calduta, amestecam, adaugam faina si cate o lingura de smantana pana incorporam toata cantitatea,framantam un aluat elastic pe care-l lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.


Desprindem cate o bucatica din aluat, de marimea unei portocale, o intindem pe masa de lucru infainata, intindem pe jumatate din suprafata ei umplutura de cartofi si branza, acoperim cu partea neunsa dar decupata cu rola, lipim marginile placintei presandu-le usor cu furculita, apoi transferam placintele de pe masa de lucru in tava tapetata cu hartie de copt.


Ungem placintele cu ou batut, presaram susan si sare,apoi le coacem la temperatura medie spre ridicata pana se rumenesc frumos.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

se pot servi atat calde, cat si reci!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu cartofi si branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Ubulika 1

12.05.2014, 07:38

super bun!

laura_n 1

12.05.2014, 13:37

ma innebunesti cu saraturile si tu stii asta

mihaelalalala 1

04.06.2014, 15:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinte cu mozarella si parmezan