Saratele

de Angelina_Elena in Aperitive / Garnituri, 7 Noi 2012 | 6578 vizualizari

 

By E-retete.ro!

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 150 g untura
  • 150 g smantana(eu am pus 4 linguri)
  • 100 g margarina rama
  • 1 galbenus
  • 4 linguri lapte cadut
  • 1 varf de lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 pachete drojdie
  • In plus:
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri lapte
  • 1 praf de sare
  • mac,susan,chimen,cascaval
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele:

Dizolvam drojdia in laptele caldut impreuna cu zaharul.


Lasam sa stea la loc caldut 15 minute, pana se umfla si devine spumoasa.


Intr-un vas punem faina, facem o gropita in mijloc si adaugam: galbenusul, margarina, untura, sarea si maia de drojdie.


Faramitam totul cu degetele pana devine precum pesemtul.


Adaugam smantana pana se leaga (incepem cu 4 linguri si mai adaugam daca este necesar).


Framantam bine aluatul timp de 5 minute.


Acoperim bolul si lasam sa stea 15 minute.


Impartim aluatul in 4 bucati.


Pe blatul de lucru presarat cu faina, intindem din fiecare bucata cate o foaie subtire de cca 5 mm.


Taiem foaia pe margini cu un cutit ca sa obtinem un dreptunghi.


Taiem foaia fasiute inguste folosind cutitul sau decupam saratelele cu forme de fursecuri.


Asezam apoi fursecurile in tava tapetata cu hartie de copt.


Batem galbenusurile cu laptele si praful de sare.


Folosindu-ne de o pensula de silicon ungem saratelele si presarm deasupra mac, susan, chimen, cascaval...ce doreste fiecare!


Dam saratelele la cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos.


Se pastreaza in caserole.


Sa aveti pofta!

 

TIPS-URI

1

Din cantitatile precizate mai sus au rezultat 4 tavi de saratele.

2

Tava are diametrul de 24/35 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

Angelina_Elena 1

12.12.2012, 11:00

babi5 1

17.12.2014, 19:02

Alina26 1

20.12.2014, 13:27

Ce frumoase sunt! !!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de pui cu galuste imperiale

ieri la 21:31

Pizza cu blat de broccoli

de Bunica 7

ieri la 20:33

Tochitura

ieri la 19:23

Hribi sotati

ieri la 19:08

RETETA RECOMANDATA
Sufleu de dovlecel cu cascaval