Saratele

de Angelina_Elena in Aperitive / Garnituri, 7 Noi 2012 | 10148 vizualizari

 

By E-retete.ro!

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 150 g untura
  • 150 g smantana(eu am pus 4 linguri)
  • 100 g margarina rama
  • 1 galbenus
  • 4 linguri lapte cadut
  • 1 varf de lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 pachete drojdie
  • In plus:
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri lapte
  • 1 praf de sare
  • mac,susan,chimen,cascaval
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele:

Dizolvam drojdia in laptele caldut impreuna cu zaharul.

Lasam sa stea la loc caldut 15 minute, pana se umfla si devine spumoasa.

Intr-un vas punem faina, facem o gropita in mijloc si adaugam: galbenusul, margarina, untura, sarea si maia de drojdie.

Faramitam totul cu degetele pana devine precum pesemtul.

Adaugam smantana pana se leaga (incepem cu 4 linguri si mai adaugam daca este necesar).

Framantam bine aluatul timp de 5 minute.

Acoperim bolul si lasam sa stea 15 minute.

Impartim aluatul in 4 bucati.

Pe blatul de lucru presarat cu faina, intindem din fiecare bucata cate o foaie subtire de cca 5 mm.

Taiem foaia pe margini cu un cutit ca sa obtinem un dreptunghi.

Taiem foaia fasiute inguste folosind cutitul sau decupam saratelele cu forme de fursecuri.

Asezam apoi fursecurile in tava tapetata cu hartie de copt.

Batem galbenusurile cu laptele si praful de sare.

Folosindu-ne de o pensula de silicon ungem saratelele si presarm deasupra mac, susan, chimen, cascaval...ce doreste fiecare!

Dam saratelele la cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos.

Se pastreaza in caserole.

Sa aveti pofta!

TIPS-URI

1

Din cantitatile precizate mai sus au rezultat 4 tavi de saratele.

2

Tava are diametrul de 24/35 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv mozaic