Cartofi umpluti cu oua ochiuri

de Dana Cristea - pusikmea in Aperitive / Garnituri, 22 Ian 2012 | 10113 vizualizari

 

Pentru un mic dejun copios si sanatos.
Am vazut pe mai multe bloguri aceasta reteta, insa cel care m-a convins sa o incerc a fost acest blog strain http://przepisy-aleksandry.blogspot.com/2012/01/idaho-sunrise.html caruia ii multumesc.
Putem jongla cu umplutura.

 

INGREDIENTE

  • 3 cartofi sau in functie de cati mebrii sunt la masa
  • 2-3 felii de kaiser
  • branza de vaca/oaie
  • 2-3 fire de ceapa verde sau 1/2 ceapa mica
  • 3 oua
  • cascaval ras
  • sare
  • piper alb
  • boia de ardei


Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi umpluti cu oua ochiuri:

 Spalam cartofii foarte binein jet de apa rece, dupa care ii punem la fiert.

Ii lasam pana cand intra fruculita in ei ( nu trebuie sa se fiarba foarte bine, pentru ca urmeaza sa-i bagam la cuptor ), dupa care ii scoatem pe o farfurie si ii lasma sa se racoreasca putin.

Taiem partea de sus a cartofului, iar cu o lingurita scoatem miezul ( pe care nu-l atuncam...eu am facut un fel de cartofi frantuzesti ).

Umplem cartofii cu kaiserul pe care l-am taiat cubulete, branza taiata si ea cubulete, ceapa tocata marunt, condimentam dupa gust.

Punem cartofii la cuptor pentru cca 30 de minute, dupa care ii scoatem si punem ouale peste umplutura si dam din nou la cuptor.

Cand s-au facut ouale puneam deasupra cascaval ras si mai lasam 5 minute pana se topeste cascavalul.

Se servesc calzi cu paine prajita.

Se pot servi si ca aperitiv langa un muschi de porc la gratar, pentru cina.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi umpluti cu oua ochiuri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Dana Cristea - pusikmea 1

23.01.2012, 20:00

multumesc

babi5 1

23.11.2013, 15:35

ryta 1

23.11.2013, 17:23

deliciosi

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cartofi umpluti cu carne tocata