Cartofi umpluti cu oua ochiuri

de Dana Cristea - pusikmea in Aperitive / Garnituri, 22 Ian 2012 | 6126 vizualizari

 

Pentru un mic dejun copios si sanatos.
Am vazut pe mai multe bloguri aceasta reteta, insa cel care m-a convins sa o incerc a fost acest blog strain http://przepisy-aleksandry.blogspot.com/2012/01/idaho-sunrise.html caruia ii multumesc.
Putem jongla cu umplutura.

 

INGREDIENTE

  • 3 cartofi sau in functie de cati mebrii sunt la masa
  • 2-3 felii de kaiser
  • branza de vaca/oaie
  • 2-3 fire de ceapa verde sau 1/2 ceapa mica
  • 3 oua
  • cascaval ras
  • sare
  • piper alb
  • boia de ardei


Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi umpluti cu oua ochiuri:

Spalam cartofii foarte binein jet de apa rece, dupa care ii punem la fiert.


Ii lasam pana cand intra fruculita in ei ( nu trebuie sa se fiarba foarte bine, pentru ca urmeaza sa-i bagam la cuptor ), dupa care ii scoatem pe o farfurie si ii lasma sa se racoreasca putin.


Taiem partea de sus a cartofului, iar cu o lingurita scoatem miezul ( pe care nu-l atuncam...eu am facut un fel de cartofi frantuzesti ).


Umplem cartofii cu kaiserul pe care l-am taiat cubulete, branza taiata si ea cubulete, ceapa tocata marunt, condimentam dupa gust.


Punem cartofii la cuptor pentru cca 30 de minute, dupa care ii scoatem si punem ouale peste umplutura si dam din nou la cuptor.


Cand s-au facut ouale puneam deasupra cascaval ras si mai lasam 5 minute pana se topeste cascavalul.


Se servesc calzi cu paine prajita.


Se pot servi si ca aperitiv langa un muschi de porc la gratar, pentru cina.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi umpluti cu oua ochiuri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Dana Cristea - pusikmea 1

23.01.2012, 20:00

multumesc

babi5 1

23.11.2013, 15:35

ryta 1

23.11.2013, 17:23

deliciosi

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Kumpir- Cartof umplut