Cartofi ţărăneşti cu soia - de post

de portiadelumina in Mancaruri de post, 20 Dec 2012 | 2016 vizualizari

 

Nu folosim soia deseori, dar într-un post de 40 de zile, o dată sau de două ori folosim.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 250 gr. soia cubuleţe
  • sare
  • 3 cepe
  • 5 grăunţi de usturoi
  • 50 ml ulei
  • delikat -maxim o lingură
  • mărar verde (ori congelat)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi ţărăneşti cu soia - de post:

Se curăţă cartofii şi se toacă ca pentru piure; se pun la fiert în aşa fel încât apa să depăşească cu app. 1 cm cartofii din vas. Între timp se pun la fiert şi cubuleţele de soia cu sare adăugată în apa de fiert.


Se curăţă şi se toacă ceapa, se curăţă şi se toacă feliuţe usturoiul. Acestea din urmă, dimpreună cu mărarul tocat şi delikatul se pun la călit într-o tigaie.


Cubuleţele de soia se scot după fierbere, se clătesc sub jet de apă, se scurg, se storc şi se rumenesc un pic în tigaie. Cartofii se scot, se clătesc şi ei şi dimpreună cu celellate ingredinte se amestecă (încât să nu se sfărâme) şi se pun într-un vas de yena pentru a fi daţi la cuptor cca 15 minute. Opţional se poate pune în amestec şi suc de roşii.


Se pot servi cu murături.


Poftă bună să aveţi!

 

TIPS-URI

1

suc de roşii

2

pătrunjel verde

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi ţărăneşti cu soia - de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (71)

ionela2682 1

15.04.2013, 13:48

Asta este tentativa ta Padre??? Mie sincer imi place si varianta ta!!

portiadelumina 1

15.04.2013, 14:03

Ei Ioanela, doar ştii că eu sunt nebucătar Mai bine arată cartofii tăi.

Krystyan Trendy 1

14.12.2013, 14:08

grozavi

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

Gem de caise cu portocale si migdale

de oanapl 5

ieri la 21:38

RETETA RECOMANDATA
Cornulete de post cu bors