Cartofi umpluti

de ionix in Aperitive / Garnituri, 4 Oct 2009 | 5676 vizualizari

 

reteta am vazut-o la tv acum cateva zile si mi s-a parut interesanta...

 

INGREDIENTE

  •  10 cartofi(eu am folosit cartofi rosii)
  • 300 g bacon
  • 200 g cas sau branza telemea
  • o smantana mica (eu am folosit gospodar)
  • o legatura de marar
  • sare, piper
  • 2-3 linguri unt
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi umpluti:

Cartofii se dau intr-un clocot iar apoi se pun intr-o tava si se dau la copt in cuptor.

Cand s-au copt cartofii se decojesc si se lasa un pic la racit.

Se face un capacel (daca e cartoful mare poti sa-l tai in doua) si se scobeste cu o lingurita in cartof astfel incat sa se pastreze peretii mai grosi pentru a nu se rupe.

Umplutura: Jumatate din resturile de cartofi ramase dupa scobit se amesteca cu branza taiata cubulete, baconul taiat cubulete (din bacon se pastreaza cateva feliute subtiri pentru ornat), mararul taiat marunt, smantana, sarea si piperul. Se amesteca bine sa se omogenizeze compozitia.

Cu lingurita se ia din umplutura si se baga in cartofi. Pe cartofii umpluti se pune cate o feliuta de bacon. Se aseaza intr-o tava unsa cu unt, tava se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor circa 30-40 minute.

Se servesc calzi atat drept garnitura cat si simpli.

Pofta Buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi umpluti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

ionix 1

05.12.2009, 13:47

Multumesc Ecaterina!

Bya Ralu 1

18.11.2013, 21:53

buni

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

12850 puncte

Rux

Rux 9

10160 puncte

mihaelar63

8020 puncte

katty

7870 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort Napoleon
  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

  • 26

    D

  • 27

    L

  • 28

    MA

  • 01

    MI