Cartofi umpluți

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 26 Aug 2014 | 2338 vizualizari

 

Am ”salivat” la rețeta postată de Caroline, http://www.bucataras.ro/retete/cartofi-umpluti-la-cuptor-64489.html, așa că n-am rezistat tentației. Noroc că au mai rămasa patru cartofi copți la cuptor ( aseară Zmeii au poftit la cartofi copți la cuptor, pentru mine era cam târziu, așa că și i-au copt singuri. Nu prea au fost ei copți bine, așa că erau perfecți ptr rețeta aceasta :D).

 

INGREDIENTE

  • cartofi mai mari 4 bucăți,
  • ceapă roșie 1 bucată,
  • cubulețe de bacon 125 g,
  • parmesan 2-3 linguri,
  • brânză camembert 1 bucată,
  • iaurt grecesc,
  • ceapă chives pentru decor.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi umpluți:

Cartofii se spală, se înțeapă cu furculița și se pun la copt în cuptor cca 25 de minute la 250 grade. Data viitoare voi încerca să coc cartofii la Multicooker. Între timp ceapa curățată și tocată mărunt se pune la prăjit împreună cu baconul. Eu am folosit aparatul Philips Multicooker pentru partea aceasta. Se conectează aparatul la sursa de curent, se setează din meniul, programul FRY, se setează timpul la 10 minute, apoi se închide capacul și se apasă butonul Start.


După ce s-au copt carofii, se scot din cuptor, apoi se taie în două și se scoate miezul cu o linguriță, cu grijă, atât că să rămână coaja intactă. Miezul se amestecă cu ceapa și baconul prăjit, 2-3 linguri de parmesan, până ce se încorporează toate ingredientele. Se umplu bărcuțele de cartofi cu umplutura obținută, se așează în vasul Multicooker-ului, se pune pe fiecare bucată de cartof, câte o bucată de brânză Camembert, apoi se setează aparatul la programul BAKE, timp de gătire 20 de minute, la temperatura de 180 grade. Vă asigur că a fost bătaie pe cartofi! Spor și poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi umpluți" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

MotanLaOale 1

28.08.2014, 12:11

Rocsi 1

29.08.2014, 20:55

O mare bunatate!

adrian_76 1

04.09.2014, 02:04

Foarte gustosi , dar nu mai spuneti 4 cartofi = 4 portii ca mai sunt si maramureseni care va lauda si la noi 1 potie = .. cit iti ptica binie , 2 , 3 , .. cartofi di-aiestia gustosi ! DOMNU SA VA DEIE SANATATIE !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

RETETA RECOMANDATA
Placintele sarate cu cartofi si usturoi verde