Cartofi umpluti cu carne tocata

de MOKUSKA in Aperitive / Garnituri, 30 Apr 2014 | 6677 vizualizari

 

In ziua de azi sambata seara iesim in oras,mancam o pizza sau ceva "nesanatos". In copilarie ne adunam cu verii mei la mama sau matusa mea care ne pregateau retete inedite. Astazi va prezint o reteta din acea perioada.

 

INGREDIENTE

  • 300 g carne tocata (porc, vita, pui) eu am folosit de porc
  • 6 cartofi medii
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 1 ardei rosu sau galben
  • 1 legatura de patrunjel
  • 3 oua mici
  • sare
  • piper
  • boia dulce
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi umpluti cu carne tocata:

Spalam cartofii si ii punem la fiert, in coaja. Intre timp pregatim umplutura. Tocam ceapa si ardeiul, calim 5 minute, dupa care adaugam carnea. Lasam sa se caleasca pana se inmoaie. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca putin. Intre timp verificam cartofii cu furculita, atentie sa nu ii fierbem foarte mult, se incearca folosind o furculita, daca intra in cartofi inseamna ca sunt fierti. Se scurg si se lasa putin sa se raceasca. Cartofii calzi se curata, se taie in doua cu atentie fara sa se sfarame (daca sunt foarte fierti se vor zdrobi), se scobesc cu un cutit, ce va cadea din miezul cartofilor se pun in vasul cu carnea calita.


Condimentam umplutura cu sare, piper si boia, tocam verdeata si adaugam cele 3 oua mici, dupa care amestecam cu blender (daca nu aveti blender zdrobiti cartofii cat sunt calzi si tocati cat mai marunt verdeata si ceapa). Jumatatile de cartofi se sareaza putin, se umple cu aluat (daca ati respectat gramajul trebuie sa va ajunga), se aseaza intr-o tava unsa cu putin ulei. Tava se introduce in cuptorul fierbinte la foc mare.


Cartofii sunt gata cand vedeti ca umplutura s-a rumenit (30 minute).


Se servesc fierbinti cu muraturi sau cu rosii.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi umpluti cu carne tocata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

COMENTARII (16)

MOKUSKA 1

12.05.2014, 16:10

Merci Lia! .Sa ii fierbi in coaja, dar nu de tot, doar pana intra furculita in ei, pentru ca in cuptor se vor ma coace.

anca2311 1

20.05.2014, 12:20

eu i-am facut! deliciosi!

MOKUSKA 1

20.05.2014, 12:33

merci Anca!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!