Cartofi umpluti cu carne tocata

de MOKUSKA in Aperitive / Garnituri, 30 Apr 2014 | 7954 vizualizari

 

In ziua de azi sambata seara iesim in oras,mancam o pizza sau ceva "nesanatos". In copilarie ne adunam cu verii mei la mama sau matusa mea care ne pregateau retete inedite. Astazi va prezint o reteta din acea perioada.

 

INGREDIENTE

  • 300 g carne tocata (porc, vita, pui) eu am folosit de porc
  • 6 cartofi medii
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 1 ardei rosu sau galben
  • 1 legatura de patrunjel
  • 3 oua mici
  • sare
  • piper
  • boia dulce
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi umpluti cu carne tocata:

Spalam cartofii si ii punem la fiert, in coaja. Intre timp pregatim umplutura. Tocam ceapa si ardeiul, calim 5 minute, dupa care adaugam carnea. Lasam sa se caleasca pana se inmoaie. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca putin. Intre timp verificam cartofii cu furculita, atentie sa nu ii fierbem foarte mult, se incearca folosind o furculita, daca intra in cartofi inseamna ca sunt fierti. Se scurg si se lasa putin sa se raceasca. Cartofii calzi se curata, se taie in doua cu atentie fara sa se sfarame (daca sunt foarte fierti se vor zdrobi), se scobesc cu un cutit, ce va cadea din miezul cartofilor se pun in vasul cu carnea calita.


Condimentam umplutura cu sare, piper si boia, tocam verdeata si adaugam cele 3 oua mici, dupa care amestecam cu blender (daca nu aveti blender zdrobiti cartofii cat sunt calzi si tocati cat mai marunt verdeata si ceapa). Jumatatile de cartofi se sareaza putin, se umple cu aluat (daca ati respectat gramajul trebuie sa va ajunga), se aseaza intr-o tava unsa cu putin ulei. Tava se introduce in cuptorul fierbinte la foc mare.


Cartofii sunt gata cand vedeti ca umplutura s-a rumenit (30 minute).


Se servesc fierbinti cu muraturi sau cu rosii.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi umpluti cu carne tocata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

MOKUSKA 1

12.05.2014, 16:10

Merci Lia! .Sa ii fierbi in coaja, dar nu de tot, doar pana intra furculita in ei, pentru ca in cuptor se vor ma coace.

anca2311 1

20.05.2014, 12:20

eu i-am facut! deliciosi!

MOKUSKA 1

20.05.2014, 12:33

merci Anca!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9960 puncte

Rocsi

9430 puncte

RODIMUR

7650 puncte

mirela0911

7550 puncte

 merisor

7550 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cartofi umpluti cu afumatura, usturoi si cascaval