Cartofi umpluti cu piept de pui

de Angelina_Elena in Pui, 28 Feb 2014 | 9231 vizualizari

 

Foarte buni, usor de facut, acesti cartofi sunt perfecti pentru pranz si ii putem servii alaturi de o salata de legume! :)

 

INGREDIENTE

  • 2 kg cartofii
  • ulei
  • sare

Umplutura:

  • 500 g piept de pui
  • 1 ceapa mare rosie
  • 1 morcov
  • 3 linguri smantana
  • patrunjel uscat
  • sare
  • piper
  • ulei

Sos Bechamel:

  • 250 ml lapte
  • 25 g faina
  • 25 g unt
  • sare
  • piper

In plus:

  • cascaval
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi umpluti cu piept de pui:

Curatam cartofii de coaja, ii taiem in doua daca sunt mari, iar daca sunt mici ii lasam asa...ii asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.


Presaram sare si punem cate o lingura de ulei peste fiecare cartof.


Dam tava la cuptorul preincalzit si ii lasam pana se coc.


Cat timp ce se coc cartofii, pregatim umplutura: pieptul de pui in taiem fasii, apoi il punem la prajit in putin ulei.


Ceapa se toaca marunt, morcovul se da pe razatoare. Se calesc impreuna pana se inmoaie, apoi le punem impreuna cu carnea in vasul de la blender si le mixam pana obtinem o pasta.


Asezonam cu sare, piper si patrunjel verde dupa gust, adaugam smantana si omogenizam.


Cartofii se incearca cu o furculita, iar daca furculita intra usor in ei, inseamna ca acestia sunt gata.


Se scot din cuptor si se lasa la racit.


Dupa ce s-au racit se golesc la mijloc cu o lingurita(cu atentie pentru a nu se rupe).


Dupa ce i-am golit la mijloc ii umplem cu compozitia de carne, iar apoi ii punem intr-o tava.


Intr-un ibric punem untul la topit la foc mic, iar dupa ce s-a topit luam ibricul de pe foc, adugam faina si amestecam repede pentru a nu se face cocoloase.


Se pune din nou la foc mic si continuam sa amestecam putin apoi se toarna laptele si se amesteca pana se ingroasa.


Acest sos se pune peste cartofi, se acopera cu un strat de cascaval si se dau la cuptor pentru 10-15 minute.


Cand s-au gratinat deasupra sunt gata.


Se servesc calzi, pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Cand calim legumele putem sa adaugam si un ardei rosu taiat cubulete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi umpluti cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Rocsi 1

28.02.2014, 21:33

Cat de buni sunt si ce imi plac

laura_n 1

02.03.2014, 13:36

venim si noi )

Krystyan Trendy 1

14.05.2014, 12:31

grozavi cartofii

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu salata de morcov si sos de zmeura