Copanele in fulgi de porumb la cuptor

de Rocsi in Pui, 6 Mar 2022 | 5917 vizualizari

 

Copanele in fulgi este un preparat iubit de multa lume, in special de cei mici, dar nici cei mari nu le refuza niciodata! Pot fi pregatite acasa cu usurinta, dar pentru a fi mai sanatoase, varianta la cuptor este grozava. Condimentate pe placul nostru, crocante, gustoase, pot si savurate simple, cu sos de iaurt, ketchup sau o salata verde.

 

INGREDIENTE

  • 12 copanele
  • 1 lingura cu varf mustar
  • 1 lingura sos barbeque
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • busuioc uscat
  • usturoi pudra (sau 1 catel mare de usturoi)
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 foi de dafin
  • 2 oua
  • faina alba
  • 200 gr fulgi de porumb
  • ulei de masline pentru stropit pulpele
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Copanele in fulgi de porumb la cuptor:

Spalati bine pulpele si indepartati orice urma de puf. Indepartati pielita usor (eu oricum nu o consum niciodata). Intr-o oala puneti apa cu putina sare, piper si foile de dafin. O transferati pe foc si cand clocoteste, dati drumul copanelelor. Le fierbeti la foc potrivit 10 minute. Le scoateti cu o paleta, le lasati sa se racoreasca, cat sa fie caldute. Intr-un bol amestecati mustarul, sosul barbeque, sare, piper, boia de ardei dulce, busuioc, usturoi pudra si lingura de ulei. Copanele caldute le puneti in acest amestec si le invartiti usor, sa se acopere peste tot. Le lasati 30 de minute la odihnit. Intr-un bol bateti ouale spuma cu putina sare si piper.

Fulgii de porumb ii maruntiti usor in mana. Pe o farfurie puneti faina alba. Treceti copanelele prin faina, le scuturati de exces. Apoi le dati prin ou batut si fulgi de porumb. Le asezati pe o tava, eu nu nu am pus hartie de copt, pentru a testa tavile, dar voi puteti pune. Procedati asa pana am terminati toate copanelele. Le stropiti cu 2 linguri de ulei de masline.

Le introduceti in cuptorul incins, la 180 de grade pentru 35 de minute. Dupa acest timp, le intoarceti si le mai lasati inca 15 minute. Cand sunt gata, le scoateti din cuptor si le savurati!

Sunt o mare, mare bunatate! Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Copanele in fulgi de porumb la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui crocant