Cordon bleu din piept de pui

de Panacris in Pui, 22 Aug 2020 | 428 vizualizari

 

Un fel principal savurat de Zmeișori încă din fragedă pruncie :D ;) Cordon bleu-ul l-am descoperit undeva în 1991 în Germania. Mi s-a părut genial și am devenit fan. Îl gătesc mai mereu, dar zilele trecute mi-am dat seama că lipsește din portofoliul retete.panacris.
Așa că am remediat problema și v-am adus acest preparat, nu tocmai sănătos, dar e tare gustos și sățios! ;)

 

INGREDIENTE

  • Piept de pui cca. 2 bucăți mari,
  • Șuncă feliată cca. 8 bucăți,
  • Cașaval feliat cca. 8 bucăți,
  • Ouă 2 bucăți,
  • Făină alba cca. 200 g,
  • Pesmet auriu cca. 200 g,
  • Muștar clasic 2 linguri,
  • Ulei pentru prăjit.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cordon bleu din piept de pui:

Pieptul de pui se tranșează, adică se taie pe din două, pe lung, apoi se bate ușor, să se aplatizeze.


Astfel se obțin 8 bucăți de file din piept de pui.


Pe fiecare felie se așează câte o felie de cașcaval și una de șuncă, se pliază felia în două, se poate fixa cu scobitori, dar apoi să atenționați meseni de prezența scobitorilor :D.


Se pregătește terenul pentru a îmbrăca în crusta aurie pachețelul de pui, umplut cu șuncă și cașcaval.


Se pune făina și pesmetul în recipient încăpătoare, separate.


Ouăle se bat energic cu muștarul într-un al treilea recipient până ce se omogenizează.


Într-o tigaie mai înaltă se pune la încins uleiul, cam de trei degete bune să fie uleiul în tigaie! ;)


Bucățile de pui umplute, se tăvălesc prin făină, amestecul de ou și muștar, al final prin pesmet și se pun la gătit în baia de ulei încinsă , cca. 180 grade. Pachețelele se rumenesc pe ambele părți, apoi se scot pe o hârtie absorbantă sau sfatul meu, într-o strecurătoare, pentru a se scurge surplusul de ulei.


Cordon bleu se servesc fierbinți cu garnitura și salata, în funcție de gustul fiecăruia.


Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cordon bleu din piept de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Gherca Daniela 1

27.08.2020, 18:12

bun, bun!

Rocsi 1

30.08.2020, 21:20

Ne place si noua foarte mult! Este tare gustos!

Panacris 1

04.09.2020, 10:05

Mulțumesc pentru aprecieri dragi Bucătărași!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5992 puncte

Panacris

5442 puncte

RODIMUR

4040 puncte

Rocsi

3926 puncte

Bya Ralu

2775 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cordon bleu