Cartofi umpluti cu piept de pui

de Lavinia in Pui, 17 Mar 2014 | 4857 vizualizari

 

M-am inspirat de la Angelina ,foarte gustosi :):x Ideali pentru pranz sau cina >:D

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi marisori
  • ulei
  • sare
  • cascaval

Umplutura:

  • 300 g piept de pui tocat
  • 1 ceapa
  • 1 morcov mediu
  • ulei
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita patrunjel uscat

Sos bechamel:

  • 25 de unt
  • 25 g faina
  • 1 praf de sare
  • 250 ml lapte
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi umpluti cu piept de pui:

Am curatat cartofii de coaja ,apoi i-am taiat in doua.

Am asezat cartofii intr-o tava incapatoare tapetata cu hartie de copt.

Am presarat sare si putin ulei si i-am dat la cuptor acoperiti cu o folie pana se patrund la testul cu furculita.

Am scos cartofii pe o farfurie si i-am lasat la racit.

Intre timp am preparat umplutura.

 

Intr-o tigaie am pus 2 linguri de ulei si am calit pieptul de pui pana s-a albit.

Separat,am tocat ceapa marunt si am ras morcovul pe razatoarea mica.

Am pus ceapa la calit in putin ulei iar cand a devenit sticloasa am adaugat morcovul si am mai lasat 2 minute sa se caleasca impreuna.

Am adaugat apoi ceapa cu morcovul peste pieptul de pui si le-am amestecat bine.

Cu ajutorul unui blender am pasat compozitia pana am obtinut o pasta fina.

Am condimentat cu sare si piper dupa gust si patrunjel uscat.

 

Cu ajutorul unei lingurite am scobit cu grija cartofii.

Am umplut fiecare cartof cu pasta din piept de pui si i-am asezat intr-o tava.

 

Intr-o craticioara,am pus untul si l-am lasat sa se topeasca.

Am adaugat faina si am amestecat bine cu un tel.

Am adaugat treptat si laptele amestecand bine pentru a nu se forma cocoloase si am lasat pe foc pana s-a ingrosat.

Am pus cate o lingura generoasa de sos peste fiecare cartof apoi am pus felii de cascaval .(puteti pune si cascaval ras)

Am dat din nou cartofii la cuptor pentru 15 minute pana s-a topit cascavalul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi umpluti cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cartofi noi cu usturoi si pulpe de pui la cuptor