Cartofi umpluti cu telemea Delaco

de babi5 in Aperitive / Garnituri, 24 Sep 2014 | 1080 vizualizari

 

Ma tot chinui sa fac mancare care sa o poata manca si batranul meu tata si asta ar insemna sa fac numai paste. Astazi am facut acesti cartofi inspirata fiind si din reteta _Andreeiei_ careaia ii multumesc. Eu am mai umblat un picut la reteta, adaugand ingrediente in plus. Rezultatul final...deosebit de gustosi si vi-i recomand cu mare drag.

 

INGREDIENTE

  • 15 cartofi (cat se poate de egali si marime medie)
  • 500 gr telemea Delaco
  • 200 gr smantana
  • 2 oua
  • marar proaspat
  • 1 ceapa rosie potrivit ca marime
  • 2 ardei galbeni (mai micuti)
  • 1 ardei rosu
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper
  • crengute rozmarin
  • 1 rosie (pentru decor)
Portii: 7
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi umpluti cu telemea Delaco:

Cartofii se spala bine si se pun cu tot cu coaja la fiert cu o lingurita de sare. Dupa ce s-au fiert ii lasam sa se raceasca, apoi ii curatam ii taiem usor in doua si cu o lingurita ii scobim de miez (asa ca sa ramana ca niste barcute).


Intre timp dam prin razatoarea mica (sau una speciala pentru branzeturi) telemeaua si o adaugam la cartofii care i-am scobit, adaugam apoi mararul tocat, ardeiul si ceapa rosie (pe care le-am tocat maruntel) am potrivit de piper, sare nu am mai pus fiindca este telemeaua sarata si am amestecat totul cu un ou. Am umplut barcutele din cartofi, am stropit fiecare cartof cu putin ulei, apoi am pus deasupra fiecaruia smantana pe care am amestecat-o cu un galbenus de ou.


I-am asezat intr-o tava tapetata cu hartie de copt si i-am dat la cuptorul incins la 180 grade pentru 15 minute. Cand s-au rumenit frumos ii scoatem si se pot servi.


Pofta buna! si sa va fie si reteta mea de folos.

 

TIPS-URI

1

Cartofii sa fie roz neaparat fiindca nu se sfarama asa usor

2

Se pot servi si calzi si reci cu o salata asortata langa sau castraveti si rosii natur.

3

Cine mai vrea poate adauga ceva fin de la Delaco sau smantana

4

Eu zic ca merge si ca aperitiv

5

Cine vrea sa inlocuiasca branza o poate inlocui si cu ciuperci si carne

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi umpluti cu telemea Delaco" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

anca_rm 1

25.09.2014, 10:13

babi5 1

25.09.2014, 12:44

Da Rocsi drag si poti opta si cu carne sau ciuperci multumesc

babi5 1

25.09.2014, 12:46

Anca_rm multumesc acusica vin la Oradea poate ne intilnim

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Blinii - placinte cu diverse umpluturi