Cartofi umpluti cu telemea Delaco

de babi5 in Aperitive / Garnituri, 24 Sep 2014 | 2999 vizualizari

 

Ma tot chinui sa fac mancare care sa o poata manca si batranul meu tata si asta ar insemna sa fac numai paste. Astazi am facut acesti cartofi inspirata fiind si din reteta _Andreeiei_ careaia ii multumesc. Eu am mai umblat un picut la reteta, adaugand ingrediente in plus. Rezultatul final...deosebit de gustosi si vi-i recomand cu mare drag.

 

INGREDIENTE

  • 15 cartofi (cat se poate de egali si marime medie)
  • 500 gr telemea Delaco
  • 200 gr smantana
  • 2 oua
  • marar proaspat
  • 1 ceapa rosie potrivit ca marime
  • 2 ardei galbeni (mai micuti)
  • 1 ardei rosu
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper
  • crengute rozmarin
  • 1 rosie (pentru decor)
Portii: 7
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi umpluti cu telemea Delaco:

Cartofii se spala bine si se pun cu tot cu coaja  la fiert cu o lingurita de sare. Dupa ce s-au fiert ii lasam sa se raceasca, apoi ii curatam ii taiem usor in doua si cu o lingurita ii scobim de miez (asa ca sa ramana ca niste barcute).

Intre timp dam prin razatoarea mica (sau una speciala pentru branzeturi) telemeaua si o adaugam la cartofii care i-am scobit, adaugam apoi mararul tocat, ardeiul si ceapa rosie (pe care le-am tocat maruntel) am potrivit de piper, sare nu am mai pus fiindca este telemeaua sarata si am amestecat totul cu un ou. Am umplut barcutele din cartofi, am stropit fiecare cartof cu putin ulei, apoi am pus deasupra fiecaruia smantana pe care am amestecat-o cu un galbenus de ou.

I-am asezat intr-o tava tapetata cu hartie de copt si i-am dat la cuptorul incins la 180 grade pentru 15 minute. Cand s-au rumenit frumos ii scoatem si se pot servi.

Pofta buna!  si sa va fie si reteta mea de folos.

TIPS-URI

1

Cartofii sa fie roz neaparat fiindca nu se sfarama asa usor

2

Se pot servi si calzi si reci cu o salata asortata langa sau castraveti si rosii natur.

3

Cine mai vrea poate adauga ceva fin de la Delaco sau smantana

4

Eu zic ca merge si ca aperitiv

5

Cine vrea sa inlocuiasca branza o poate inlocui si cu ciuperci si carne

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi umpluti cu telemea Delaco" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

COMENTARII (23)

babi5 1

25.09.2014, 12:44

Da Rocsi drag si poti opta si cu carne sau ciuperci multumesc

babi5 1

25.09.2014, 12:46

Anca_rm multumesc acusica vin la Oradea poate ne intilnim

Rahela Velicu 1

24.06.2021, 19:30

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Saleuri