Cas de gutui

de danakarin in Dulciuri, 10 Noi 2011 | 8378 vizualizari

 

Salamul de gutui pe care l-a postat Mimmi mi-a adus aminte de acest dulce , de care uitasem demult. Am cautat reteta, l-am facut, iata ce-a iesit...

 

INGREDIENTE

  • 4-5 gutui
  • 800 g de zahar la 1 kg de pulpa de fruct fiert si omogenizat
  • o lamiie
  • 250-300 ml suc de mere
  • zahar praf
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cas de gutui:

Gutuile se sterg, se taie in sferturi si se pun la fiert cu seminte si cotoare cu tot pentru ca aceasta parte a fructului contine cea mai mare cantitate de pectina.


Dupa ce s-au inmuiat, dupa aprox. 30 de minute, se scot din sucul in care au fiert, retinind 2-3 linguri de suc, se curata cotoarele si se maruntesc pina la o pasta fina. Se cintareste pureul de gutui, si la 1 kg se adaoga 800 g de zahar si zeama de la o lamiie Aceasta compozitie se fierbe la foc mic, mestecind des sa nu se prinda. Este gata atunci cind daca trecem cu lingura de lemn prin ea ramine o urma vizibila prin care vedem fundul vasului.


Se intinde apoi intr-o tava unsa,tapetata cu hirtie de copt, intr-un strat de aprox. 1 cm grosime si se lasa sa se intareasca la temperatura camerei, 1-2 zile. Daca vrem sa grabim procesul, in cuptor pt 2 - 3 ore la 75 de grade.


Se taie dupa cum dorim si se serveste fie la cafea, fie taiat in forme diferite,se ofera copiilor, ca un jeleu natural, fara adaosuri alimentare sau coloranti. Acest cas de gutui mai poate insoti foarte rafinat un platou de brinzeturi de tip Emmentaler, Camembert sau Brie.

 

TIPS-URI

1

Aveti rabdare. Daca nu  fierbe suficient, nu se va inchega.

2

se pastreaza pina la Craciun in cutii metalice bine inchise.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cas de gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Panacris 1

17.11.2011, 15:15

Interesanta reteta!

danakarin 1

19.11.2011, 06:25

ma bucur ca iti place, Cristina. Am vizitat pagina ta cu lucrarile plastice. Frumoase lucruri faci !!

Panacris 1

19.10.2014, 14:27

Mulțumesc Dana!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9960 puncte

Rocsi

9430 puncte

RODIMUR

7650 puncte

mirela0911

7550 puncte

 merisor

7550 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura rasturnata cu gutuie