Cas de gutui

de danakarin in Dulciuri, 10 Noi 2011 | 7230 vizualizari

 

Salamul de gutui pe care l-a postat Mimmi mi-a adus aminte de acest dulce , de care uitasem demult. Am cautat reteta, l-am facut, iata ce-a iesit...

 

INGREDIENTE

  • 4-5 gutui
  • 800 g de zahar la 1 kg de pulpa de fruct fiert si omogenizat
  • o lamiie
  • 250-300 ml suc de mere
  • zahar praf
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cas de gutui:

Gutuile se sterg, se taie in sferturi si se pun la fiert cu seminte si cotoare cu tot pentru ca aceasta parte a fructului contine cea mai mare cantitate de pectina.


Dupa ce s-au inmuiat, dupa aprox. 30 de minute, se scot din sucul in care au fiert, retinind 2-3 linguri de suc, se curata cotoarele si se maruntesc pina la o pasta fina. Se cintareste pureul de gutui, si la 1 kg se adaoga 800 g de zahar si zeama de la o lamiie Aceasta compozitie se fierbe la foc mic, mestecind des sa nu se prinda. Este gata atunci cind daca trecem cu lingura de lemn prin ea ramine o urma vizibila prin care vedem fundul vasului.


Se intinde apoi intr-o tava unsa,tapetata cu hirtie de copt, intr-un strat de aprox. 1 cm grosime si se lasa sa se intareasca la temperatura camerei, 1-2 zile. Daca vrem sa grabim procesul, in cuptor pt 2 - 3 ore la 75 de grade.


Se taie dupa cum dorim si se serveste fie la cafea, fie taiat in forme diferite,se ofera copiilor, ca un jeleu natural, fara adaosuri alimentare sau coloranti. Acest cas de gutui mai poate insoti foarte rafinat un platou de brinzeturi de tip Emmentaler, Camembert sau Brie.

 

TIPS-URI

1

Aveti rabdare. Daca nu  fierbe suficient, nu se va inchega.

2

se pastreaza pina la Craciun in cutii metalice bine inchise.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cas de gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Panacris 1

17.11.2011, 15:15

Interesanta reteta!

danakarin 1

19.11.2011, 06:25

ma bucur ca iti place, Cristina. Am vizitat pagina ta cu lucrarile plastice. Frumoase lucruri faci !!

Panacris 1

19.10.2014, 14:27

Mulțumesc Dana!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri de șuncă, umplute cu salată boeuf

de RODIMUR 5

ieri la 21:16

Mancare de legume cu linte

de Rocsi 9

ieri la 20:48

Naut cu ciuperci si spanac in sos de rosii

de katty 5

ieri la 19:12

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura rasturnata cu gutuie