Cascaval de casa

de _Alina_ in Aperitive / Garnituri, 17 Mai 2013 | 33873 vizualizari

 

Cascavalul este fabricat prin tehnologia oparirii casului maturat obtinut din diverse tipuri de lapte: de oaie, de vaca sau amestec. Oparirea casului in apa are loc la o temperatura ce variaza intre 72-80°C. Dupa procesul de sarare, acesta se lasa la maturat in anumite conditii.

 

INGREDIENTE

  • 9.5 l lapte nepasteurizat
  • 2 ml cheag
  • 1.5 - 2 l apa
  • 1 lgt sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cascaval de casa:

1. Punem laptele la incalzit, cand ajunge la temperatura de 35-37°C oprim focul, adaugam cheagul amestecam si-l lasam sa actioneze.

2. Taiem coagulul pe verticala, cu un cutit, mai lasam 10 min sa se odihneasca.

3. Scoatem coagulul si il pune intr-o sedila la scurs 12-24 ore. In momentul acesta am obtinut casul de vaci, care se poate consuma asa. ;) 

4. Punem apa la infierbantat (sa nu depaseasca 80°C, in caz ca a dat in fiert puneti apa rece), taiem casul in felii mici apoi il punem in apa fierbinte.

5. Imediat ce l-am pus in apa incepem sa-l invartim cu ajutorul a doua linguri de lemn, pana cand devine elastic (procedeul acesta poate dura 5-10 min) si il puteti intinde ca in imagini.

6. Il punem intr-o forma unsa cu putin ulei si il lasam 12-24 ore la temperatura camerei.
 7. Il scoatem din forma, iar inainte de a-l infolia si baga la frigider il "imbracam" in sare. Sarea o puteti adauga si in timpul procesului de oparire, sau chiar inainte de a-l pune in forma. 

   Nota!

1. Conditiile de maturare a cascavalului sunt diferite in functie de tipul de cascaval. De regula, este pus in camere/beciuri fara umiditate si lasat sa se matureze cateva saptamani/luni.  
2. Exista mai multe tipuri de cheag: sub forma de pudra, tablete sau lichid. In functie de produsul ales cititi instructiunile si adaptati la cantitatea de lapte.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cascaval de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

_Alina_ 1

18.05.2013, 07:42

Va multumesc! & everyone.

_Alina_ 1

18.05.2013, 07:43

Dia, ma gandeam ca s-ar putea sa va induc in eroare...

mamaieelena 1

21.05.2013, 17:22

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mozzarella de casa