Castraveti bulgaresti

de alilianaa in Muraturi, 9 Ian 2015 | 1805 vizualizari

 

Reteta este preluata de pe site-ul Jamilei Cuisine, fapt pentru care ii multumesc.

 

INGREDIENTE

  • castraveti 3 kg
  • cateva radacini de hrean
  • 4-5 morcovi
  • 2 cepe albe
  • 10 graunti ustutoi
  • 5-6 foi dafin
  • sare neiodata ( o lingurita / borcan), piper boabe, mustar boabe, zahar ( o lingura/ borcan)
  • otet ( cate 5 linguri/borcan), apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti bulgaresti:

Pregatim ingredientele: castravetii se spala, ceapa se curata, se toaca feliute, morcovul se curata, se spala si se taie pe lung, hreanul de asemenea. Usturoiul de curata, se pune intr-un bol. Se pregatesc borcanele.Se pregatesc condimentele.


In fiecare borcan, pe fundul acestuia/acestora boabe de mustar, piper. Se aseaza castravetii, hreanul si morcovul. Se pune de-asupra fiecarui borcan ceapa, usturoi, foi dafin. In fiecare borcan se pune cate o lingurita de sare neiodata si cate o lingura de zahar. Se completeaza cu cate 5 linguri de otet pentru fiecare borcan. In final, fiecare borcan este umplut/ completat cu apa.


Se pun capacele borcanelor si se azeaza intr-un recipient la fiert in bain-marie. Se lasa la fiert cca 20-30 minute din momentul in care au dat in clocot. Se duc borcanele la loc racoros si se invelesc cu paturi pana a doua zi cand conservele sunt puse la loc racoros.

 

TIPS-URI

1

cantitatea pregatita a fost pentru 12 borcane de 800g.

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti bulgaresti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Rocsi 1

09.01.2015, 21:40

Ce faini!

Raluca57 1

10.01.2015, 07:46

Cei mai buni! Si eu fac la fel

dantes 1

10.01.2015, 10:59

Buni!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
Castraveţi bulgăreşti