Castraveti murati in otet

de MOKUSKA in Muraturi, 5 Mai 2015 | 3046 vizualizari

 

Este reteta mea preferata de muraturi. Castravetii raman foarte crocanti pana toamna urmatoare, chiar daca eu nu ii tin in beci.

 

INGREDIENTE

  • am folosit doar borcane de 800
  • 1 kg castraveti
  • 2 morcovi medii
  • 2 buc telina medie radacina si frunze
  • hrean se pune la un borcan de 800 g 4 -5 betisoare
  • boabe de mustar(varf de lingurita /borcan), piper boabe(4-5 boabe/borcan), foi de dafin (am pus 1/4 de frunza / borcan ), marar uscat (2 firicele mici/borcan)
  • sare neiodata, grunjoasa 1 lingura rasa la 1 l de apa
  • otet: la 1 l de apa se pune 100 ml otet
  • zahar: la 100 ml otet se pune (dupa gust) 1 lingura rasa de zahar
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti murati in otet:

Se spala castravetii si se lasa in apa rece cu sare. Intre timp se curata zarzavatul si hreanul, se taie juliene sau felii.

Se aseaza in borcan bucatele de zarzavat, hrean si restul de  condimente sus enumerate, dupa care se aseaza castravetii in borcane sterilizate.

Se masoara intr-un borcan cata apa intra peste castraveti (nu trebuie umplut pana sus), masuram cantitatea, dupa care numaram cate borcane umplute avem si inmultim cantitatea de apa obtinuta. Punem la fiert apa cu otet, zahar si sare.

Dupa ce a dat in clocot turnam peste castraveti lichidul (punem obligatoriu un cutit din inox sub borcan!) si deasupra aruncam ce ne-a mai ramas din zarzavat, hrean, frunza de telina.

A doua zi seara se repeta fierberea lichidului. Se lasa sa se raceasca pana a doua zi, dupa care se inchid cu capac ermetic.

 

TIPS-URI

1

gustati lichidul inainte, puteti sa mai adaugati zahar in caz de vi se pare prea acru.

2

sa tineti cont ca se mai acresc castravetii

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti murati in otet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 48 %
269.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Rocsi 1

05.05.2015, 20:24

MOKUSKA 1

06.05.2015, 10:05

Multumesc dragilor

mirela0911 1

06.05.2015, 15:01

Castravetii ne plac cel mai mult!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Castraveti bulgaresti reteta