Castraveti murati in vin

de Sidy in Muraturi, 2 Aug 2011 | 2424 vizualizari

 

O reteta veche de la socrela....bineinteles mult apreciata de al meu sot .

 

INGREDIENTE

Pentru un borcan de 5 l avem nevoie de:

  • 100 ml vin alb
  • 2,5-3  kg castraveti
  • 100 ml otet
  • 4-5 catei usturoi
  • 1 radacina hrean
  • 1 lingurita boabe de piper
  • 2-3 fire marar uscat
  • 2 fire cimbru
  • sare
  • 1-2 ardei iuti(optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti murati in vin:

Intr-un castron mai mare asezam un strat de castraveti bine spalati si storsi de apa.


Luam un pumn de sare mare neiodata si il presaram deasupra lor.Adaugam alt rand de castraveti pe care ii saram si pe ei.



NU adaugam apa si lasam castravetii asa de seara pina dimineata.



A doua zi ii punem in borcane impreuna cu zeama lasata.



Pe fundul borcanului punem marar si cimbru, asezam castravetii punind intre ei cateii de usturoi, ardeii iuti si hreanul curatat.



Deasupra asezam mararul si cimbrul ramas.



Vinul, otetul si boabele de piper le punem in borcan peste castraveti, adaugam apa atat cat este necesar si asa descoperit borcanul , lasam castravetii sa fermenteze 3 zile.



Apa se va tulbura si vor apare deasupra bule cu aer.



Dupa 3 zile bulele dispar dar apa nu va fi limpede te tot , inca.



Punem capacul la borcan si il depozitam in camara pentru iarna.



Peste cateva zile apa de pe castraveti se va limpezi.



Pofta mare !

 

TIPS-URI

1

Cui ii place poate adauga si zahar dupa gust cand adauga vinul....eu nu am pus.

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti murati in vin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Sidy 1

02.08.2011, 18:36

Corina eu i-am luat de la....cuscra din gradina proprie...restul am sa-i cumpar din piata mare sau poate imi fac un drum catre Avram Iancu, dincolo de Salonta...

Sidy 1

02.08.2011, 18:38

Fetelor si eu am fost cam...reticenta ..hic... cand am auzit de vin, dar sa stiti ca ies foarte buni....

mirela0911 1

02.08.2011, 21:05

interesant asa cu vin

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

Gem de caise

de RODIMUR 4

ieri la 18:38

RETETA RECOMANDATA
Salata pentru iarna