Castraveti murati in vin

de Sidy in Muraturi, 2 Aug 2011 | 2481 vizualizari

 

O reteta veche de la socrela....bineinteles mult apreciata de al meu sot .

 

INGREDIENTE

Pentru un borcan de 5 l avem nevoie de:

  • 100 ml vin alb
  • 2,5-3  kg castraveti
  • 100 ml otet
  • 4-5 catei usturoi
  • 1 radacina hrean
  • 1 lingurita boabe de piper
  • 2-3 fire marar uscat
  • 2 fire cimbru
  • sare
  • 1-2 ardei iuti(optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti murati in vin:

Intr-un castron mai mare asezam un strat de castraveti bine spalati si storsi de apa.


Luam un pumn de sare mare neiodata si il presaram deasupra lor.Adaugam alt rand de castraveti pe care ii saram si pe ei.



NU adaugam apa si lasam castravetii asa de seara pina dimineata.



A doua zi ii punem in borcane impreuna cu zeama lasata.



Pe fundul borcanului punem marar si cimbru, asezam castravetii punind intre ei cateii de usturoi, ardeii iuti si hreanul curatat.



Deasupra asezam mararul si cimbrul ramas.



Vinul, otetul si boabele de piper le punem in borcan peste castraveti, adaugam apa atat cat este necesar si asa descoperit borcanul , lasam castravetii sa fermenteze 3 zile.



Apa se va tulbura si vor apare deasupra bule cu aer.



Dupa 3 zile bulele dispar dar apa nu va fi limpede te tot , inca.



Punem capacul la borcan si il depozitam in camara pentru iarna.



Peste cateva zile apa de pe castraveti se va limpezi.



Pofta mare !

 

TIPS-URI

1

Cui ii place poate adauga si zahar dupa gust cand adauga vinul....eu nu am pus.

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti murati in vin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Sidy 1

02.08.2011, 18:36

Corina eu i-am luat de la....cuscra din gradina proprie...restul am sa-i cumpar din piata mare sau poate imi fac un drum catre Avram Iancu, dincolo de Salonta...

Sidy 1

02.08.2011, 18:38

Fetelor si eu am fost cam...reticenta ..hic... cand am auzit de vin, dar sa stiti ca ies foarte buni....

mirela0911 1

02.08.2011, 21:05

interesant asa cu vin

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Castraveti bulgaresti