Casuta Iepurasului

de ana in Dulciuri, 31 Mar 2010 | 5026 vizualizari

 

reteta este luata de http://www.bucataras.ro/retete/4048/casuta-din-turta-dulce.html

 

INGREDIENTE

  • 220 gr unt
  • 200 gr. zahar maro( light)
  • 250 ml miere
  • 1 ou mare
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de bicarbonat
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 1 lingurita praf de cuisoare
  • 840 gr faina
  • bomboane mici colorate
  • Pentru lipit peretii - royal icing
  • 2 albusuri
  • 400 gr zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Casuta Iepurasului:

Untul se bate cu zaharul ,apoi se incorporeaza mierea,oul,sarea ,bicarbonatul,scortisoara,praful de cuisoare ,se amesteca continu. Se incorporeaza jumatate din faina (se amesteca cu mixerul)apoi treptat si cealalta jumatate ,daca mixerul nu face fata framantati cu mana .aluatul obtinut se imparte in 3 se inveleste in folie si se da la rece.

Dupa ce s-a intarit bine aluatul scoatem de la rece si il lucram.Intindem foi pe hartie de copt si decupam upa sablon .Eu am facut casuta cu urmatoarele dimensiuni fata casutei de 16 cm la baza , ianltimea pana la acoperis de 8,5 cm si linia oblica pe care se va sprijini acoperisul sa fie de 10,5 cm. Peretele lateral sa fie de 14 cm la baza si 8,5 cm inaltime, iar acoperisul va putea fii 17,5 cm pe 13 cm.

Am decupat iepurasi sau orice alte forme .(am decupat cu hartie cu tot ,sa nu se strice forma )

Incingem cuptorul si coacem pe treapta de sus pana devin maronii pe margine .

Dupa ce s-au copt le scoatem pe gratar sa se raceasca.

Intre timp facem Royal icing sau a 2-a zi 

Se bat albusurile spuma si se in incorporeaza zaharul pudra.


Daca ti-a placut reteta noastra "Casuta Iepurasului" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

danis 1

31.03.2010, 22:59

ce bine arata

Oana 1

01.04.2010, 00:22

Foarte frumoasa

mihaelar63 1

12.04.2010, 14:49

sa-ti traiasca fetele !!! cred ca sunt incantate de casuta ce le-ai facut

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Turta dulce