Cataif

de Bucataras Medi in Dulciuri, 4 Noi 2014 | 2526 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g taitei fideluta
  • 250 g fidea
  • 400 g nuca macinata
  • 50 g unt
  • 1 lamaie
  • 200 g zahar brun
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 3 linguri miere
  • 500 ml apa
  • 100 g stafide
  • unt pentru uns tava
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cataif:

Ungem cu unt o tava (eu am folosit o tava 30/20 cm ). Asezam jumatate din cantitatea de taitei in tava. Macinam nuca, Radem coaja de lamaie . Amestecam nuca cu coaja de lamaie si zaharul vanilat.


Repartizam uniform peste taitei jumatate din acest amestec. Deasupra asezam cealalta jumatate de taitei. Taiem bucatele jumatate din cubul de unt si il asezam peste taitei. Presaram jumatate din cantitatea de stafide. Urmeaza inca un strat de nuca si stafide iar la final adaugam fideaua. Incalzim Cuptorul .


Dam la cuptor, la foc mediu, pret de circa 15-20 de minute pana cand se rumeneste frumos. Intre timp ne ocupam de sirop. Punem la fiert apa , adaugam restul de unt si zaharul si tinem pe foc pana cand acesta se topeste. Lasam sa se racoreasca si apoi adaugam mierea si zeama de lamaie.Amestecam bine Turnam siropul peste continutul din tava si lasam ca siropul sa fie absorbit de catre prajitura. Lasam sa se raceasca si apoi portionam.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cataif" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Panacris 1

05.11.2014, 10:15

Rocsi 1

05.11.2014, 11:05

_Alina_ 1

06.11.2014, 11:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7070 puncte

Valclaudia

7040 puncte

Rocsi

6350 puncte

Satisfyyourcravings

5440 puncte

Constelatialeu

4960 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort diplomat cu iaurt si ananas
  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorbă de fasole boabe cu afumătură

de RODIMUR 5

ieri la 22:24

Salata completa

ieri la 20:00

Salată cu quinoa, avocado si grapefruit

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Kataif