Cataif cu frisca

de Miha in Dulciuri, 19 Mai 2009 | 10930 vizualizari

 

Pur si simplu delicios

 

INGREDIENTE

  • 250 g taitei (cat mai subtiri)
  • 50 g unt
  • 200 g zahar
  • 400 ml apa
  • esenta de rom
  • 500 ml frisca lichida
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cataif cu frisca:

Taiteii ii asezam in tava unsa cu unt si ii dam la cuptor,pana se rumenesc putin.Ii mai intoarcem din cand in cand.

Cat timp se coc taiteii se prepara siropul din zahar,apa si esenta de rom,care se toarna mai apoi,asa fierbinte cum e, peste taiteii rumeniti.
Se da din nou la cuptor si se coace pana se "leaga" taiteii si totul devine ca un blat.
Dupa ce s-a racit se acopera cu frisca batuta.

Se da la frigider pentru cateva ore,dupa care se portioneaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cataif cu frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Miha 1

20.05.2009, 21:59

Anca,sunt taitei subtiri cu ou de la Boromir. Cred ca mai am o punga,ii fac o poza imediat.

rivka 1

01.06.2010, 21:32

oooo asta e cataiful din la medeleni? dar de ce in carte zice ca mirosea peste mirosul de sarmale a cataif , ca acoperea mirosul sarmalelor, si danutz ca sa fie ca si Herr Director a refuzat desi il inebunea mirosul si s-a multumit cu sarmalele.
oare o fii acelasi ) eu mi-am imaginat intotdeauna ceva asa cu o umplutura cu mere coapte sau scortisoara, ceva care miroase foarte puternic aromat.
Oricum o sa-l fac!

babi5 1

25.05.2014, 16:18

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Garnitura taraneasca de cartofi - Reteta simpla si gustoasa

ieri la 15:42

Frittata cu roșii cherry - Rețeta perfectă pentru un mic dejun sănătos

ieri la 09:40

Cartofi zdrobiți picanți la cuptor - Rețeta simplă pentru o garnitură gustoasă

pe 17.06 la 15:46

Reteta de baza pentru paine de casa

pe 16.06 la 20:34

Reteta de hotdog de casa - Simplu si delicios

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2278 puncte

Rocsi

695 puncte

Lau

Lau 9

260 puncte

vasimur

163 puncte

oanapl

139 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu ciocolata si jeleu de zmeura