Catina cu miere

de Criss in Sirop / Compot, 28 Sep 2011 | 9132 vizualizari

 

Despre catina ce as putea scrie ce nu s-a scris deja? Sunt sigura ca stiti deja ca e o bomba de sanatate. Fructul de catina contine de doua ori mai multa vitamina C decat macesul si de 10 ori mai mult decat citricele. Alte vitamine prezente in fruct sunt A, B1, B2, B6, B9, E, K, P, F. Betacarotenul – necesar ochilor se găseşte în cătina albă din belşug, (intr-un procent net superior celui din pulpa de morcov) iar prin vitamina E, numită şi “a tinereţii”, cătina albă este implicată în cele mai importante procese de regenerare din organism. Mai regasim celuloza, microelemente ca fosfor, calciu, magneziu, potasiu, fier si sodiu, uleiuri complexe, etc. Efectele benefice ale acestei plante sunt cunoscute inca din antichitate, iar in prezent, de la catina se obtin urmatoarele produse: ceaiuri din fructe, muguri, frunze si chiar scoarta, siropuri de fructe, ulei de fructe. Acesta din urma este si cel mai valoros din punct de vedere medical.
Prin urmare, grabiti-va spre piata, cumparati catina si un borcan de miere si preparati un energizant, vitaminizant, imunostimulator natural pentru copilasii vostri si de ce nu si pentru voi?

 

INGREDIENTE

  • -miere
  • -fructe de catina
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Catina cu miere:

Curatati si spalati bine catina, puneti-o intr-un borcan, turnati peste fructe mierea si lasati la macerat in frigider timp de 7 zile. Dupa care in fiecare dimineata luati cate o lingurita pe stomacul gol. 

TIPS-URI

1

Pe unele site-uri am citit ca se lasa la macerat 7 zile, pe altele doua saptamani, pe altele scrie ca nu e nevoie si ca se poate consuma imediat.

2

Se ia o lingurita in fiecare zi, pe stomacul gol si se mesteca fructele, pentru a sparge si semintele care sunt adevarata sursa de vitamine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Catina cu miere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Lau 1

02.10.2011, 22:12

interesant

Criss 1

03.10.2011, 08:37

Inainte de toate, foarte sanatos.

susu 1

07.10.2011, 16:37

de acord cu tine

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de crema de unt si ciocolata

pe 28.05 la 15:55

Reteta de aperitiv rapid cu sunca si cascaval

pe 26.05 la 13:36

Reteta de prajitura cu iaurt si crema de ciocolata

pe 26.05 la 13:20

Reteta de Youvarlakia -supa greceasca nr. 26 din top Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 25.05 la 12:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2901 puncte

 Merisor

1100 puncte

Ksenya

1056 puncte

mirela0911

1000 puncte

trifadalia

812 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Catina cu miere